Παγκοσμια μακροοικονομια και αγορές
2343 αναγνώστες
10 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009
13:06

 

 
Πριν λίγες εβδομάδες όταν ο Ομπαμα προσφωνούσε συνεταίρους τους Κινέζους στην οικοδόμηση του 21ου αιώνα , οι Κινέζοι πολιτικοί επειδή οι περισσότεροι είναι μηχανικοί (σε αντίθεση με Αμερικανούς που οι περισσότεροι είναι νομικοί & οικονομολόγοι) ήθελαν μια ποιο πρακτική συζήτηση.... για την ταμπακέρα όπως λεμέ εδώ.
 
ΤΣΙΝΑ ΤΣΟΥΝΙ ΤΣΑΝΤ ..... καλά όλα αυτά κ. Μαμπα .... με το $ τι σκοπό έχετε?
 
ΒΛΑΚ ΜΑΜΠΑ   Μαζί θα οικοδομήσουμε τον 21ο αιώνα ..... και θα εγκαθιδρύσουμε ελευθερία και καπιταλιστική ευημερία παντού.
 
ΤΣΙΝΑ ΤΣΟΥΝΙ ΤΣΑΝΤ .... Ωραία όλα αυτά κ. Μαμπα .... με το $ τι σκοπό έχετε?
 
ΒΛΑΚ ΜΑΜΠΑ   Μαζί θα αγωνιστούμε εναντία στην τρομοκρατία και οδηγήσουμε το διεθνές εμπόριο και την παγκόσμια ανάκαμψη.
 
ΤΣΙΝΑ ΤΣΟΥΝΙ ΤΣΑΝΤ ...... Διώξατε τις κάμερες να του πω 2 λογάκια γιατί το έριξε στην αμπελοφιλοσοφία. (φεύγουν οι κάμερες) ... Λοιπόν εάν περιμένεις να ανατιμήσω το ΖΟΥΑΝ και να ξεφτιλίσεις το $ και να την πατήσουμε όπως η ΙΑΠΩΝΙΑ πριν 2 δεκαετίες... ξυπνά γιατί κοιμάσαι σε λάθος πλευρό.
 
ΒΛΑΚ ΜΑΜΠΑ    Πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα , να συμφωνήσουμε γιατί το σύστημα διατρέχει κίνδυνο και πρέπει να ανακάμψει. Εάν δεν βοηθήσετε εσείς οι BRIC , JAPAN ... και οι άλλες εξαγωγικές χώρες θα προκύψει κρίση χειρότερη του 1929. Οι Γερμανοί(ΕΥΡΩ) πήγαν σε λιγότερο από 10 χρονιά από 0,8 σε 1,4 την ισοτιμία δεν έχουν πολλά περιθώρια ακόμη. Πρέπει όλοι εσείς πλέον να πάρετε την σκυτάλη.
 
ΤΣΙΝΑ ΤΣΟΥΝΙ ΤΣΑΝΤ ...... Δεν μπορώ να επιτρέψω να ξεφτιλιστούν τα 2τρις$ ούτε να ανατιμήσω απότομα το ΖΟΥΑΝ γιατί θα κλείσουν πολλά εργοστάσια. Μην ξεχνάς ότι εκτός των 300εκ αστών έχω 1δις αγρότες που περιμένουν και αυτοί τις επόμενες δεκαετίες φως. Για εμάς ανάπτυξη ΚΑΤΩ ΤΟΥ 6% είναι σαν ΥΦΕΣΗ γιατί έχω να βρω δουλειά σε 10δες εκατομμυρίων φτωχών Κινεζών κάθε χρόνο. Πρέπει να δώσουμε όλοι κάτι για να στηριχθεί το σύστημα αλλά δεν θα τις πληρώσουμε εμείς τις υπερβολές σας και τον καπιταλισμό-καζίνο που εκθρέψατε.
 
ΒΛΑΚ ΜΑΜΠΑ .... Σε βλέπω διαβασμένο ... λέγε τι προτείνεις.
 
ΤΣΙΝΑ ΤΣΟΥΝΙ ΤΣΑΝΤ ...... Θα αγοράσουμε αμερικανικά assest  υποδομες , εταιρίες ... μέχρι και αμερικανικά ακίνητα προκειμένου να μειώσουμε την έκθεση μας στο $ σαν νόμισμα. Επίσης ήδη κάνουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ -ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ συμβόλαια με τριτοκοσμικές χώρες οπού τους δίνουμε ρευστό σε $ που το έχουν ανάγκη και τους προαγοράζουμε την παραγωγή σε πετρέλαιο και αλλά εμπορεύματα για τα επόμενα χρονιά. Σε λίγο καιρό οπού θα έχουμε ολοκληρώσει το πρόγραμμα  μετατροπής τούβλο$ σε εμπορεύματα/ακίνητα/εταιρίες Κολ μπορείτε να το φέρετε να το κάνετε ότι θέλετε.
 
ΒΛΑΚ ΜΑΜΠΑ .... θα μιλήσω με τους δικούς μου γιατί εγώ ορθά ποιο πολύ για δημοσιές σχέσεις και για να παραπονεθώ για την πειρατεία.  Στο θέμα της πειρατείας θέλω υποχώρηση από εσάς για να έχω υπάρχει κίνητρο να πείσω τους δικούς μου.

Τιμη στοχος $ = 50ΓΕΝ , $ = 5 ΓΟΥΑΝ μεχρι 1012 και ολα τα εμπορευματα θα ανεβαινουν φυσικα σταδιακα και με σκαπανεβασματα.

 

Σχετικές ειδήσεις αλιευμένες τις τελευταιες 2 ημερες. Εαν ψαξετε τις προηγουμενες εβδομαδες θα βρήτε πληθος απο εξαγορες/συμφωνιες κινεζικων εταιριών .... συμπεριλαμβανομενου και του δικου μας ΟΛΠ.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=796682

http://www.capital.gr/News.asp?id=796005

 

 

ΥΓ

Ο διαλογος ειναι φανταστικος


 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
1514 αναγνώστες
6 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009
10:36

Ας υποθέσουμε ότι ψήνεται ανοδικός κύκλος (λίγο πρώορος κατά την γνώμη μου γι'αυτο θα είναι και βραχύτερος του 2003-2007).  Κατά την άποψη μου θα διαρκέσει 2-3ετη (μην μετράτε ημέρες .... χοντρικά γύρω στο μισό από προηγούμενο).

Καταρχήν πιστεύω ότι οι κεντρικές τράπεζες με προεξαρχουσα την FED πιστεύουν (ορθώς κατά την γνώμη μου) ότι οι αγορές πρέπει να ισορροπήσουν υψηλοτέρα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα να ξαναγίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης. Θεωρώ ότι ήδη έχουν πετύχει πολλά και τους επομένους μήνες θα ισορροπήσουν την αγορά ακινήτων και αργότερα το 2010 κάποια στιγμή να ανακόψουν την ανεργία. (Η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση).

Διαβάζοντας λοιπόν τις ειδήσεις των ξένων πρακτορειών έχω αρχίσει να πιστεύω ότι θα υπάρξει αναστροφή στις τιμές ακινήτων μέχρι το 1ο εξάμηνο του 2010 και ότι η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται το αργότερα 1 έτος αργότερα (1ο εξάμηνο του 2011). Μέχρι τότε τεράστιες ποσότητες φρεσκοτυπωμενου χρήματος δανείζουν στην υπερχρεωμένη Ελλάδα και σε κρατικά ομόλογα αναδυομένων χωρών σε χαμηλά σχετικά επιτόκια παρά το ρίσκο. Το ίδιο χρήμα ανεβάζει τις αγορές εδώ και 5μήνες , ενώ επιπλέον ρευστό περιμένει να εισχωρήσει μόλις δει μια "υγειά" διόρθωση που θα επιτρέψει και σε άλλους να ανεβούν στο τρένο.

Εάν όλα προχωρήσουν έτσι θα δούμε περεταίρω διολίσθηση του $ και άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.  Αυτά θα φέρουν παγκόσμιο πληθωρισμό ενώ οι BRIC με δυνατότερα νομίσματα θα βοηθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Εάν επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε βλέπω κατ'ελάχιστο 2ετη ανοδικό κύκλο .... αλλά προσοχή. Το 1999 δεν θα ξαναέρθει .... ούτε καν το 2007 που προσπάθησαν (όχι πάντα με επιτυχία) να ξανά-αναστήσουν καπάκια. Οι μετοχές που θα κερδίσουν θα είναι λιγότερες .... και με κύριο κριτήριο την δυνατότητα της διοίκησης να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και να αναπτύσσεται (κυρίως μέσω εξωστρέφειας). Αυτά τα λέω γιατί βλέπω μια πολύ δύσκολη 10ετη προσαρμογή της Ελλάδας ως κράτος κυρίως.

Οι 2 χρυσές κότες που μοίραζαν χρήμα στους ιθαγενείς ψόφησαν. Η μια ήταν κόβοντας πράσινες δραχμή και δίνοντας "μεγάλες" αυξήσεις και η άλλη η συνεχής διεύρυνση του δανεισμού υποθηκεύοντας το μέλλον των επομένων γεννιων. Οποία κυβέρνηση και να βγει θα αναγκαστεί να πάρει σκληρά μετρά .... τόσο σκληρά που οι ιθαγενείς θα ωριμάσουν πολιτικά και οικονομικά και οποίον πολιτικό τους λέει ότι έχει οράματα ... θα τον στέλνουν στον ψυχίατρο αντί για το Μέγαρο Μάξιμου.

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2020 αναγνώστες
9 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009
09:43

Οι τιμές των ακινήτων κατά την άποψη μου έπιασαν παράλογα επίπεδα σε σχέση με το επίπεδο μισθών της πλειοψηφείς των Ελλήνων για 2 σημαντικούς λογούς που σιγά-σιγά θα εξαλειφθούν.

α) Υπερβολικά αργός ρυθμός ένταξης νέων περιοχών στο σχέδιο πόλεων.

β) Μαύρο χρήμα από διαφθορά δημοσιών υπαλλήλων , φοροκλεπτών και εγκληματιών που ξέπλεναν χρήματα μέσω των ακινήτων και ανέβαζαν τεχνητά την ζήτηση δίνοντας παράλογα τιμήματα αφού το πρόβλημα τους ήταν το ξέπλυμα και όχι εάν αγόραζαν υπερτιμημένο ακίνητο.

Και οι 2 παράγοντες τα επόμενα χρονιά θα υποχωρήσουν , οπότε θα αφαιρεθεί οξυγόνο από την φωτιά που ανεβάζει τις τιμές των ακινήτων και υποχρεωτικά θα προσγειωθούν σε επίπεδα συμβατά με τους μισθούς του μέσου Έλληνα.

Οι τιμές ήδη σταθεροποιούνται χαμηλότερα στο 90% των περιπτώσεων αφού εδώ και 6-9μηνες οι περισσότεροι κατασκευαστές όταν πας να διαπραγματευτείς μαζί τους στα γραφεία τους (όχι τηλεφωνικά)σου κάνουν έκπτωση 10-20% από τιμές του 2007.

Πράγματι τα ακίνητα είναι "ειδική" επένδυση και ο Έλληνας είναι διατεθειμένος να συνυπολογίσει και άλλους παράγοντες πέρα από τα καθαρά επενδυτικά κριτήρια. Νομίζω ότι λόγω μακροχρόνιας κρίσης οι τιμές θα διολισθήσουν αργά αλλά σταθερά τα επόμενα χρονιά. Δεν περιμένω το -50% από τα υψηλά ... αλλά ίσως σε 5-6 έτη εάν συνυπολογίσουμε και τον πληθωρισμό σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμές ίσως πλησιάσουμε αυτά τα επίπεδα. Μην ξεχνάτε ότι η ακίνητη περιουσία θα φορολογείται όλο και περισσότερο από το σπάταλο κράτος μας και ο πολύς κόσμος θα κατέχει πλέον μονό τα "απαραίτητα" ή τέλος πάντων ότι θεωρεί ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξίζει τον κόπο να κατέχει. Επίσης νομοτελειακά μετά από χρονιά ο Έλληνας θα πλησιάσει σε λογική τους άλλους Ευρωπαίους που θα βλέπουν το θέμα της ακίνητης περιουσίας όλο και με ποιο ορθολογικά κριτήρια.

Προσωπικά θεωρώ πιθανότερο σενάριο για την επόμενη τριετία ότι οι τιμές ονομαστικά θα είναι 20-30% κάτω από υψηλά ενώ σε πραγματικές τιμές εάν από του χρόνου φουντώσουν τον πληθωρισμό (προσπαθούν) -40% περίπου από υψηλά. Εκεί το βλέπω να ισορροπεί η κατάσταση για αρκετά χρόνια μέχρι η οικονομίες/πληθωρισμός/μισθοί να ανακάμψουν και το κράτος μας αντί να ψάχνει ποιον θα φορολογήσει περισσότερο ... να ψάξει που θα περιορίσει τις σπατάλες

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
23 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2382 αναγνώστες
46 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009
12:12

Αμερική
Έστω ότι είστε τυπικός αμερικάνος με δυσκολίες στην δουλειά λόγω κρίσης , αβέβαιο μέλλον και πέρα από κάτι καταναλωτικά/κάρτες έχετε και τον βραχνά των 500.000$ δανείου που πήρατε για το σπίτι των ονείρων σας. Το σπίτι αυτό εάν το πουλήσετε θα πιάσει τα μισά , ενώ εάν οι τράπεζες αρχίσουν τις μαζικές κατασχέσεις αξίζει όσο πληρώνουν οι «παλιατζήδες» και οι εταιρίες ανακύκλωσης για τα υλικά του. Τι έκαναν οι τράπεζες εδώ και πολλούς μήνες βλέποντας το αδιέξοδο? Παγώνουν τα δάνεια και με τόκο γύρω στο 0,5% το βάζουν στην κατάψυξη. Και πως θα πάρουν τα λεφτά τους

  στο μέλλον αφού η αυτή η κρίση δεν είναι μικρή? Απλό , ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος είναι πληθωρίζοντας το χρήμα και μετατρέποντας το $ στα περίφημα ρούβλια του Γιέλτσιν του '90 , υποτιμώντας το σε σχέση με όλες τις εξαγωγικές χώρες. BRIC, JAPAN , AUSTRALIA , CANADA , OIL export countries θα δούνε τα νομίσματα τους να κάνουν άλματα έναντι του $ τα επόμενα χρονιά, ακόμη και το Ευρώ θα κινηθεί ανοδικά (σε μικρότερο βαθμό). Όλα τα εμπορεύματα θα ακριβύνουν με πρώτο και καλύτερο το πετρέλαιο που θα το δούμε την επόμενη τριετία πάνω από τα περσινά υψηλά καθώς και οι αμερικανικοί μισθοί θα ανεβαίνουν με γοργούς ρυθμούς. Αλλά γιατί?

Οι Αγγλοσάξονες είναι καπιταλιστές , ιμπεριαλιστές(όπως λένε οι αριστερόστροφοι) εδώ και πολλούς αιώνες , ξερόυν να εξάγουν κρίσεις και ξερόυν πώς να κάνουν τον υπόλοιπο κόσμο να αναλαμβάνει το βάρος των εξόδων της ανάκαμψης. Ήδη πληθωρίζουν (κόβουν και μοιράζουν ασύστολα) $ προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό. Τι θα πετύχουν?
Α) φθηνά αμερικανικά προϊόντα θα κατακλύσουν τις ξένες αγορές Β) Τα ξένα προϊόντα θα είναι ακριβά για τους Αμερικανούς
Γ) Τα ελλείμματα τους (και τα 2) θα γυρίσουν σε θετικά μετά από δεκαετίες.

Όταν η Αμερική αρχίσει να αναπτύσσεται σε υγιέστερες βάσεις και οι μισθοί/τιμές ανεβαίνουν στην Αμερική τότε ο Αμερικάνος θα θυμηθεί εκείνο το «κατεψυγμένο» δάνειο που λέγαμε στην αρχή. Θα σκεφθεί …. Ποσό χρωστάν ….500Κ , τι αξία έχουν σήμερα …την μισή και λιγότερη από τότε. Ποσό μισθό παίρνω …διπλάσιο ….τι αγοράζω με 500Κ σήμερα? Ένα ακριβό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο ή το μισό σπίτι από αυτό που κατέχω ή 2-3 ακριβά-εισαγόμενα σινιέ συνολακια για την αγαπημένη μου. Άρα??....φυσικά όχι μονό έχω την άνεση πλέον να το αποπληρώσω αλλά θα το κάνω γιατί πλέον με συμφέρει.

Ποιοι θα βγουν χαμένοι από το ρούβλο$?
ΟΛΟΙ οι δανειστές των Αμερικανών ….που δανείσαν $ με αξία και θα αποβληθούν σε ρούβλο$ ιδίας ονομαστικής αξίας. Μα θα μου πείτε …είναι τόσο απλό? …θα το αποδεχθούν αγόγγυστα?

Σίγουρα δεν είναι απλό…αλλά μην ξεχνάτε ότι ακόμη και σήμερα ..τράπουλα μοιράζει ο Ινδιάνος και οι άλλοι απλά προσπαθούν να μαντέψουν τι φύλλο τους μοίρασε!. Θα βρουν μια ευκαιρία τους επομένους μήνες και σε κάποιο γεγονός (μάλλον γαιοπολιτικο) (όχι απαραίτητα προσχεδιασμένο) θα ρίξουν λαδί στην φωτιά ..και ποιος θα καεί λέτε?? Ναι σωστά το φανταζεστε,,,,το $ και αυτοί που έχουν επενδύσει σε αμερικανικά χρεόγραφα.

Όταν λοιπόν το $ σε 5-6 χρονιά θα έχει «ξεφτιλιστεί» και οι Κινέζοι αγοράζουν φθηνά αμερικανικά προϊόντα , όταν η Ευρώπη θα κατακλιστεί από Αμερικανικά φθηνά βιομηχανικά προϊόντα τότε η κρίση στην Αμερική θα λήξει γιατί εκείνα τα παλιά κατεψυγμένα τρισεκατομμύρια $ δανείων θα έχουν ευτελή αξία και θα είναι εύκολη η αποπληρωμή τους.

Άρα , για μερικά χρονιά ακόμη μέχρι η παγκόσμια οικονομία να τιμολογήσει σωστά τα νομίσματα η κρίση θα είναι παρούσα και οδυνηρή με τις αγορές να ασθμαίνουν κοντά στα χαμηλά τους ανάλογα με τις συγκυρίες και την εναλλαγή της ψυχολογίας των επενδυτών. Όταν το $ πέσει επαρκώς η ανεργία στην Αμερική πέσει και οι αμερικανικές εξαγωγές φουντώσουν ετοιμαστείτε για μια νέα 20ετη άνοδο των αγορών όπως έγινε τις 2δεκαετιες 80’ και 90’ με αποκορύφωμα το 2000.

Αφού σκιαγράφησα πως θα κινηθεί η αμερικανική οικονομία και αγορά είναι εύκολο να «μαντέψετε» και πως θα κινηθούν οι άλλες.


ΥΓ1
Τιμή στόχος για DJ 999!! Μοναδες. Μην τρομάζετε το μετράω σε γεν ….. όταν ξεκίνησα να μετράω τον Φλεβάρη του 07 που ξεκίνησε ουσιαστικά η κρίση ήμασταν στο 138 ΓΕΝ = 1 $ και 14.400μοναδες ο DJ. Ήδη έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος του δρόμου αφού πλέον ο DJ είναι στις 8000 μονάδες περίπου και το $ λίγο πάνω από τα 90 ΓΕΝ.

ΥΓ2
Μην ξεχνάτε ότι το πετρέλαιο και λοιπά εμπορεύματα θα ακολουθήσουν αντίρροπο δρόμο από $ και τα χρηματιστήρια στην φάση της διόρθωσης θα ακολουθήσουν τον δρόμο του $....βεβαία όχι σε τέτοιο βαθμό διόρθωσης , αλλά όσο ξεφτιλίζεται το $ ξεχάστε τις bull αγορές.

ΥΓ3
Ελλάδα
Για πρώτη φορά είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρονιά θα γίνουν κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Η κατάσταση της οικονομίας είναι ποιο προβληματική διαψεύδοντας και τους πλέον καταστροφολογους και απαισιόδοξους. Το ελληνικό κράτος ξοδεύει χρήμα περισσότερο και από το Αμερικανικό που το κόβει και το μετρά πλέον σε μετρικούς τόνους αφού στο μέλλον δεν θα έχουν αξία τα μηδενικα. Η ανισσόροπα του ελληνικού κράτους έχει σύντομη ημερομηνία λήξης αφού καηκάν όλοι οι άσσοι που ειχαμε στο μανικι. Την δεκαετία του ’80 οι σοσιαλιζοντες έκοβαν χρήμα πράσινο και χρέωναν τα παιδιά μας. Την δεκαετία του ‘90 υποθήκευσαν τα ευγονία μας …και ξαναεκόψαν χρήμα (επί Σημιτη) . Την τρέχουσα δεκαετία υπερχρεώσαμε/υποθηκεύσαμε το μέλλον των δισεγγόνων μας και οι κουτόφραγκοι μας δηλώσαν μαζευτείτε για αλλιώς χρήμα τέρμα. Άρα αφού έχουμε το κοινο με τους Γερμανους ευρώ που δεν μπορούμε να το κάνουμε ρούβλι όπως οι Αμερικανοί , αφού πλέον δεν μας δανείζουν για να υπερχρεώσουμε τα τρισέγγονα μας …. Υποχρεωτικά θα γίνουμε νοικοκύρηδες θελοντας και μη.
Στην πράξη ετοιμαστείτε για μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη ΔΕΚΑΕΤΙΑ(τουλάχιστον) μέχρι το δημόσιο να ξεπουλήσει ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες του …πλην τις αυστηρά διοικητικές και οι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνουν τόσο σπάνιοι όσο και οι «βιομήχανοι-κεφαλαιοκράτες». Θα μου πείτε ότι εσείς αλλά βλέπετε να γίνονται φετος…. αλλα εγώ θα σας απαντήσω. οτι …αυτό που βλέπετε τώρα είναι το τελευταίο σπαρτάρισμα ενός κράτους υπό κατάρρευση που όταν θα προσλαμβάνει στο μέλλον δημόσιο υπάλληλο θα είναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις των 21.00.

ΥΓ4
Άντε και καλή ψήφο σε Κανά εξάμηνο περίπου γιατί παίζει σημαντικότατο ρολό να ασκήσετε το δημοκρατικό σας δικαίωμα που πάνε να μας πείσουν ότι είναι υποχρέωση. Άντε και οι σοσιαλιζοντες έχουν φίλους εξωγηινους που θα τους βοηθήσουν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Όσον αφορά τους αστικούς μύθους ότι φταίει η φοροδιαφυγή , οι πλουτοκράτες που πίνουν το αίμα και τα τσουκατοειδη των κομμάτων θα σας απαντήσω ως εξής. Έστω ότι οι φίλοι εξωγηινοι του ΓΑΠ κατέλθουν 6 μήνες νωρίτερα και μας βοηθήσουν να πιάσουμε την λαίλαπα της φοροδιαφυγής , φυλακίσουμε τους πλουσίους και τους κατάσχουμε την περιουσία τους … ακόμη και τα χρήματα που έχουν στην Ελβετία και οι τσουκατοι των κομμάτων δώσουν όλα αυτά που φάγανε. Πάλι έχουμε κάνει 1 τρυπά στο νερό…και ξέρετε γιατί? Ένας μονό από τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνει πρόωρα στην σύνταξη από τα 43 (π.χ. αξιωματικός) θα μας στοιχίζει 40 χρονιά που θα ζήσει επί 28.000 (2000ευρο σύνταξη) άρα 480.000ευρώ συν τα ιατροφαρμακευτικά και νοσοκομειακά…. Βαλτέ 1 εκατομμύριο Ευρώ περίπου και πολλαπλασιάστε το επί τους πρόωρα συνταξιοδοτηθεντες για διαφόρους λογούς που ξεπερνούν το 1εκ στην χωρά μας ….. ΝΑΙ καλά ακούσατε η συντριπτική πλειοψηφικά (άνω του 95%) των συνταξιούχων έχει βγει στην σύνταξη πριν τα 65 έτη. Άρα 1 τρις…. Ή για να είμαστε κοντύτερα στην πραγματικότητα αυτό τα 500διςΕυρώ συντάξεις/περίθαλψη για τα επόμενα χρονιά ποιος θα τα πληρώσει? Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν παράγουν τίποτε και περιμένουν από τον ασθενικό ιδιωτικό τομές να υπερφορολογηθεί και να πληρώσει τα πάντα?

ΥΓ5
Τα φαντάσματα των κακών κεφαλαιοκρατών και μεγάλων φοροφυγάδων δεν υπάρχουν και γι’αυτό δεν πιάνονται τα τελευταία 36 χρονιά παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες. Κλεφτές είμαστε όλοι μας γιατί βγαίνουμε στήνε σύνταξη όσο ποιο νωρίς μπορούμε και φοροδιαφεύγουμε όσο ποιο πολύ μπορούμε ανάλογα με τις δυνατότητες μας. Δράκοι και κακοί σε αυτό το παραμύθι δεν υπάρχουν για να τους τα πάρουμε και να σωθούμε …… γι’αυτό ανεξαρτήτως εάν αυτοί που θα βγουν θα είναι κομμουνιστές , σοσιαλιστές , φιλελεύθεροι , φασιστές ή εξωγηινοι στις επόμενες εκλογές η ΥΠΕΡδεκαετης προσαρμογή στην σκληρή πραγματικότητα είναι δεδομένη.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
33 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 12 από 12«Πρώτη<456789101112

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις