Παγκοσμια μακροοικονομια και αγορές
1672 αναγνώστες
7 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011
10:35

 Τι θέλουν οι Ευρωπαίοι από εμάς

 

Η Έλληνες δυστυχώς είναι εγκλωβισμένοι με ψευδοδίλλημα ανάμεσα στα 2 άκρα. 

Α) Γινόμαστε μια φτωχή ελλειμματική χωρά δημοσίων υπάλληλων

Β) Ξεπουλάμε ότι έχει αξία και μένουμε με τον μουτζούρη.

 

Εγώ είμαι υπέρ της ανοικτής αγοράς , του ανταγωνισμού και του μικρού κράτους. Παρατηρώ όμως ότι γίνονται περικοπές/εξορθολογισμός σε όλες τις ΔΕΚΟ εκτός από τις κερδοφόρες! Κάποιες από αυτές είναι στο ΧΑ και έχουν χρηματιστηριακή αξία στο 10..30%  των αντιστοιχών ευρωπαϊκών.  Γιατί η τροικα  δεν επιβαλει εξορθολογίσμο (οπως με τα ΜΜΜ) να δίνουν μεγαλύτερα μερίσματα στο κράτος?

Δυστυχώς είναι στημένο το παιχνίδι και επίτηδες μας μιλάνε για ακίνητη περιουσία και τα περίφημα 50δις. Στόχος τους είναι να πάρουν φθηνά το Νερό , Ηλεκτρισμό , Αέριο.  Εάν τα πάρουν θα τα εξορθολογήσουν και βγάλουν τριπλάσια κέρδη τι όφελος θα έχουμε? Μέσω των φοροαπαλλαγών των πολυεθνικών και του νομού περί αποφυγής διπλής φορολόγησης τεραστία ποσά θα φεύγουν εκτός Ελλάδας. Εάν ο Έλληνας παίρνει μισό μισθό από ευρωπαϊκό και πληρώνει ευρωπαϊκές τιμές σε νερό/ενεργεία/υποδομές πως θα γίνει ανταγωνιστικός? Μήπως θα μας πουν ότι δεν είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί λογά υψηλής υψηλης φορολογίας , ακριβων υποδομων & μονοπωλειων και πάλι ότι παράγουμε είναι ακριβό?

 

Κατά την άποψη μου τους επομένους μήνες θα παρατηρήσουμε ότι οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για τα κερδοφόρα μονοπώλια και τράπεζες τα όποια θα τα αγοράσουν πολύ φθηνά. Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία θα ενδιαφερθούν (εάν συμβεί) μόνο όσοι κατέχουν πετροδολάρια ή αμερικανικά χρεόγραφα που θα θέλουν να τα ανταλλάξουν με οτιδήποτε έχει αξία (Άραβες , Κινέζοι κτλ).

Εάν τεραστία ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ κέρδη μέσω των μονοπωλίων φεύγουν εκτός Ελλάδας πόσους all-inclusive τουρίστες πρέπει να φιλοξενούμε για να ισοσταθμίσουμε αυτή την καθημερινή φυγή κεφαλαίων? Γιατί οι ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για δημόσια περιουσία να επενδύσουν σε ξενοδοχεία ή εργοστάσια?

Ενώ ήμουν οπαδός της ΤΡΟΙΚΑΣ γιατί πιστεύω στον εξορθολογισμο , στην ελεύθερη αγορά και στον σημαντικό περιορισμό του κράτους βλέπω ότι θα γίνουμε πρώτη μη τριτοκοσμική χωρά που θα δώσει τα μονοπώλια της σε ξένες πολυεθνικές! Γιατί οι άλλες χώρες οι ανεπτυγμένες δεν έχουν κάνει κάτι ανάλογο?

 

 

O παρακατω κυριος διαπραγματευεται 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
4009 αναγνώστες
6 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010
07:23

Είναι η γνωστή η κοντρα του με τον γνωστό δημοσιογραφο (ΖΟΥΓΚΛΑ) Μακη Τριανταφυλλοπουλο & Γιωργο Ψαρρά. Επίσης μέσω του troktikou ειχε εκθέσει επιχειρηματιες και δημόσιους λειτουργούς.

Γενικά υπήρχαν ενστάσεις για τις δημοσιευσεις του που δεν ηταν παντα διασταυρωμένες αλλα το ποιο πιθανό είναι οτι καποια απο τα συμφεροντα που εθιξε έκαναν πράξη τις απειλές τους.  Βεβαια είναι πολυ δύσκολο να βρει κάποιος ποιος είναι πισω απο την δολοφονία γιατί είχε θιξει πολλά συμφεροντα και η δολοφονία είναι "επαγγελματική".

Οταν κάποιοι λεμε οτι η Ελλάδα εχει χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής χώρας μην απορούν ορισμένοι!

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1324 αναγνώστες
16 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010
15:49

 

Η υποκρισία της νομενκλατούρας που μας διοικεί τις τελευταίες δεκαετίες
 
Όλοι οι χρυσοπληρωμένοι από τον Έλληνα φορολογούμενο συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι πηλαλάνε την καραμέλα της «μητέρας» που τώρα πρέπει να δουλέψει περισσότερα χρόνια
Εγώ θα παρατηρήσω τα εξής
-          Παρόλο τις παγκοσμίως πρωτότυπες ρυθμίσεις για σύνταξη (παλιότερα στην 15ετια) και προσφάτως στην 25ετία των μητέρων παρατηρούμε ότι πλέον γεννιούνται πολύ λιγότερα παιδιά την αντίστοιχη περίοδο.
-          Την μητέρα κύριοι απατεώνες δεν την πριμοδοτούμε στα 50-55 βγάζοντας την στην σύνταξη , αφού τότε είναι απλά μια τεμπέλα χοντρούλα που τα παιδιά της , της κρύβονται και εάν έχουν χαρτζιλίκι δεν πάνε ούτε για φαί στο σπίτι. Όταν δε , είναι σπίτι κλειδαμπαρώνονται στα δωμάτια τους για να μην τα πρήζουν με τα ψυχολογικά τους.
-          Αντιθέτως σε μη τριτοκοσμικές χώρες επιδοτούν το παιδί όσο είναι μικρό και παρέχουν διευκολύνσεις στην μητέρα όσο τα παιδιά είναι μικρά! Αυτές λοιπόν οι μη τριτοκοσμικές χώρες κατάφεραν και ανέστρεψαν την αρνητική πορεία γεννήσεων σε αντίθεση με το δικό μας κράτος-πάριας που κατάφερε το ακριβώς αντίθετο (επιτάχυνση μείωσης γεννήσεων).
-          Ας μην δώσουμε σημασία παραπάνω …. Και ας σκεφθούμε. Δίνουμε σε 55αρες σύνταξη και αυτές επειδή πλέον τα παιδιά τους έχουν μειώσει τις εξαρτήσεις τις χαιρετάνε μόνο όταν πρόκειται να δώσει χαρτζιλίκι. Τι κάνουν αυτές? Απλό … είτε κάθονται όλη μέρα στον καναπέ τρώγοντας και βλέποντας τα «άριστης» ποιότητας τηλεοπτικά αποφάγια είτε στην καλύτερη περίπτωση τρέχουν σε εκδρομές και σε κομμωτήρια για να κουτσομπολεύουν και να ξεκοκαλίσουν τον πλούτο της χώρας.
Τώρα θα μας πεις ……. Λίγο αργά δεν το θυμήθηκες? …… ΕΕΕΕ….οχι και τόσο αργά …διαβάστε και αυτό!

http://jgeorgiou.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=15238&blid=115#commentsstart

Στo συγκεκριμενο άρθρο του 2008!!! είχα κλείσει λέγοντας "μακαρι η ΧΟΥΝΤΑ της ΕΕ και του ΔΝΤ να μας επιβαλουν λιγο ταξη και λογικη". Τελικα υπάρχει ανωτερο ον που ενδιαφερεται για εμας ...και μας τους εστειλε. Τα παρασιτα βεβαια ανατριχιαζουν στην ιδέα...... αλλα οι επομενες γεννιες (οσοι ειναι κατω απο 40 ετων σήμερα και οσοι γεννηθουν στο μέλλον) θα πρέπει να φτιαξουν μνημειο της αγιας τρόικας που εσωσε την πατριδα μας απο τις ακρίδες.

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
18 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1257 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010
09:56

 

Το Πέραμα μέχρι πριν 40 χρόνια ήταν μια παραλία όπου το πευκοδάσος έφτανε μέχρι την θάλασσα. Οταν άρχισε να αναπτύσσεται η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι  , πολλες δραστηριοτητες (μονο ταβερνες τα πρωτα χρόνια) άρχισαν να επεκτείνονται προς εκείνη την πλευρά.

Με την εγκατάσταση εκεί του εμπορικού τμήματος απο το λιμάνι του Πειραιά άρχισαν να ξεπηδούν πολλές βιοτεχνιες και να δημιουργηται η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. ΠΑΝΤΟΤΑΙ παράνομα και χωρίς σχεδιο πόλεως και σχετικές χρήσεις όπου εκ των υστέρων εβγαιναν κάτι νομοι και προσπαθουσαν να τα μπαλωσουν ανεπιτυχώς.

Δημιουργήθηκε λοιπόν μια ανάγκη για κατοικίες εκεί κοντά από τους εργαζόμενους στην ακμάζουσα πλέον ζώνη του Περάματος αλλα το κράτος ήταν παλι ΑΠΩΝ. Ετσι οι εργαζομενοι καταπάτησαν το πευκοδάσος , έκοψαν τα δεντρα και αρχισαν να κατασκευάζουν παράγκες για να μπορέσουν να στεγάσουν την οικογεννεια τους και να είναι σε σχετικά μικρή απόσταση απο την εργασία τους.

Φυσικά εκ των υστερων διάφοροι νομοι και διατάγματα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ενα σχεδιο πόλεως αλλα εκέινη την εποχή παρόλες τις προσπάθειες το Περαμα έμοιαζε περισσότερο με Λατινοαμερικάνικη φαβέλα. Ακομη και σήμερα εν-ετη 2010 υπάρχουν ολόκληρες περιοχές καταπατημένες γύρω απο εταιρίες καυσίμων & βιομηχανίες όπου μοιαζουν έντονα με τις φαβελες που βλεπουμε σε βραζιλιάνικες σαπουνόπερες.

Εκει λοιπόν έδρασαν τα κομματικά λαμόγια αριστερης προελευσεως κυριως και τους έκαναν πλυση εγκεφάλου στους φτωχους και σε πολλές περιπτωσεις αγράμματους εργαζομένους

α) Για ολα φταινε οι Αμερικανοι!!  , ο ιμπεριαλισμος και ο καπιταλισμός!!

β) Οι εργοδότες  σας ρουφάνε το αίμα με το μπουρί!

γ) Το αστικό κράτος φταίει , ο σοσιαλισμος ειναι η μόνη λύση!

Ενώ λοιπον το Πέραμα εχει παλιά και άλυτα σοβαρά προβλήματα οι αριστερομυαλοι δήμαρχοι αντι να κάνουν κατι ουσιαστικο για να βελετιωσουν την ποιοτητα ζωης , ασχολουνται με (πανω με συνθηματα στο δημαρχειο και στην κεντρικη πλατεια)

α) Αμερικανοι φονιαδες των λαων και ολη την ωρα νεα αντιμερικανικα συνθηματα για τον εμφυλιο στην Γιουγκοσλαβια , για τον πολεμο του Ιρακ για ....... οτι μπορειτε να σκεφτήτε (καθε χρονο βρισκουν μια δικαιολογια).

β) Τα βαζουν με το ΔΝΤ  και την Ευρωπη παλι με διάφορα χαζά συνθήματα

γ) ζητανε να φυγουν ολες οι εταιριες καυσιμων , βιοτεχνιες , ναυπηγεια , ΟΛΠ που προυπηρχαν των κατοικων.

δ) ζητανε λεφτα για τα αυτοκινητα που περνουν απο τους δρομους για να πάνε Σαλαμίνα!!! Λες και αυτα τα αυτοκινητα δεν περνανε απο το Κερατσινι για παραδειγμα πριν φτασουν Πέραμα.

ε) ζητάνε εξτρα λεφτα απο διάφορες εταιρίες που εχουν υποδομές , ΟΛΠ!

Και για όλα αυτα κάνουν κατα καιρούς καταλήψεις παρόλο που δεν ακούγονται όταν κάνουν στο λιμανάκι που πάνε τα φερυς στην Σαλαμινα απέναντι. Μοιαζουν λίγο με το ΠΑΜΕ ή κανω λάθος?

ΥΓ

κ. Δημαρχε , κάνετε κανενα έργο υποδομής να βελτιώσετε την ζωη των δημοτών , ασφαλτοστρώστε τους τσιμεντενιους!!! δρόμους , φτιαξτε ενα σχεδιο πολης για την παραγκουπολη , κόψτε τις σπαταλες απο τις φιέστες και μετά λύνετε και τα προβληματα που εχει η ανθρωπότητα απο την δραστηριότητα των Αμερικανών.

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1342 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010
14:35

 

Μετά το συγκεκριμένο άρθρο που εξηγούσα οτι το 1/3 του Αμερικάνικου χρέους το κατέχει η FED και όχι πιστωτές απο την αγορά πολλοί αντέδρασαν λέγοντας τις κλασσικές κουτοπονηρες ατάκες:

α) Η FED ειναι ιδιωτική εταιρία με σκοτεινούς μετόχους και εμεις βλέπουμε μονο τους αχυρανθρώπους.

β) Το χρέος μετράει κανονικά και κακώς δεν το μετράει ΚΑΝΕΝΑΣ επισημος οργανισμός.

Το συγκεκριμένο άρθρο που προξένησε πολλές αντιδράσεις από κουτοπόνηρους και ημιμαθείς είναι το εξής

http://jgeorg.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=25630&blid=337#commentsstart

Δεν θα κάτσω να αναλύσω την δομή της FED γιατί πράγματι για ηλιθίους είναι ολίγον περίπλοκη.

Μπορώ όμως να δώσω ένα λινκ με "μασσημένη" τροφή που ανακοινώνει η FED επισήμως στον ιστοχώρο της.

http://www.federalreserve.gov/generalinfo/faq/faqfrbanks.htm

ΥΓ

Για να βοηθήσω όσο μπορώ αφου βλέπω πολλούς να είναι προβληματισμένους για το πως θα διαχειριστουν την περιουσία τους θα πω τους άξονες που βλέπω εγώ.

Πλέον απο τον αποπληθωρισμό του 2008 - 2009 και Α' εξαμήνου του 2010 τους επόμενους μήνες η FED θα υποδαυλισει τον πληθωρισμό και η Ευρώπη μαλλον θα το κάνει αργότερα  , το 2011 αφού πρώτα "περάσει" τις μεταρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακό. Κοινώς η ευρώπη θα παίξει το χαρτί της υπερχρέωσης για να πείσει τους πολίτες οτι χρειάζονται θυσίες. Μετά θα δουλέψει η πρέσσα αλλα Αμέρικα ....

Γιατί είμαι τοσο σίγουρος? Γιατί εγώ δεν γνωρίζω ιστορικό προηγούμενο ή κάποιον τρόπο μια κρίση ΥΠΕΡχρεωσης να την πολεμήσεις με λιτότητα και αποπληθωρισμό. Τα σχόλια είναι ελεύθερα ..... όποιος μπορεί να μου υποδείξει τρόπο να μας φωτήσει και να τον ακούσουμε με την δέουσα προσοχή.

Ιστορικά στο πέρασμα των δεκαετιών ... στατιστικά βλέπουμε τα νομίσματα μέσω του πληθωρισμού να χάνουν κατα μέσο ορο το 5% της αξίας τους ετησίως. Αυτό "πάγωσε" την τελευταια διετία και η υπερχρέωση έγινε δυσβάστακτη , εαν λάβουμε υπόψη μας οτι οι περισσότερες οικονομίες ειναι υπερβολικά μοχλευμένες τότε αντιλαμβανόμαστε και το μέγεθος τους προβλήματος. Αρα πρέπει να έχουμε ανοικτά τα ματια μας να δούμε πότε θα επιταχύνουν τον πληθωρισμό.

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική. Εδώ ο υπερβολικός πληθωρισμός (5,4% τον Μαιο) είναι λόγω αυξησεως φόρων και στρεβλωσεων του ανταγωνισμού. Αφου λοιπόν θέλοντας και μη έχουμε ενώσει τις τύχες μας με αυτό το κράτος παρίας καλό θα ήταν να έχουμε και κάποια στοιχειώδη αντιστάθμιση σε περίπτωση που δεν πανε όλα κατ'ευχήν.

ΥΓ

Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που μας καθησυχάζουν έχουν στείλει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό?

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις