Παγκοσμια μακροοικονομια και αγορές
2354 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010
19:07

Η NBG/PA ειναι κάτι προνομιούχες μετοχές που ειχε εκδόσει στην Αμερικανικη αγορά η ΕΤΕ και δίνουν μέρισμα 2,25$ τον χρόνο και το οποίο καθε τρίμηνο πιστωνεται στον τραπεζικό λογαριασμο σας!!! Υπολογιστε την μερισματική απόδοση και σκεφτήτε πόσο κουτοί ειναι αυτοι οι Αμερικανοί που ξεφορτώνουν!

πιέστε το παρακάτω link να δείτε ο διάγραμμα τους:

stockcharts.com/h-sc/ui

 

Ιδού λοιπόν η "τελεια" επένδυση όπου έχετε μερισματική απόδοση 20% περίπου με την εγγύηση της ΕΤΕ αφου όσο πάνε όλα καλά δεν μπορεί να το μειώσει!!!!  Με τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέρισμα τι πρόβλημα έχουμε να περιμένουμε τα 2...3....5 χρόνια που θα πιάσει τα 100$ που αξίζει η προνομιουχος με βάση την μερισματική της αποδοση?

 

Τελικά αυτοι οι Αμερικάνοι μας αφήνουν και εμάς τους φτωχούς πλην τίμιους χασοσκόπους να πλουτίσουμε...... είδατε που τους είχαμε παρεξηγήσει?

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
2039 αναγνώστες
16 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010
12:09

 

Γιατί ο καπιταλισμός θα επανέλθει δριμύτερος
 
Ας σημειώσουμε τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ , ΕΥΡΩΠΗ , ΕΛΛΑΔΑ
Οι ΗΠΑ έχουν πολύ μικρότερο κρατικό χρέος από την Ελλάδα , περίπου 60% του ΑΕΠ. Ναι οι «προβληματικές» ΗΠΑ που ήδη είναι εδώ και μήνες σε φάση αναστροφής έχουν το μισό κρατικό χρέος. Τώρα θα μου πείτε γιατί έχουν «μόνο 60%» αφού ακούμε συνεχώς διάφορα νούμερα που προσεγγίζουν το 90% του ΑΕΠ. Απλό , το 1/3 του ΑΕΠ το χρεωστάνε στην κρατική FEDERAL RESERVE και ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ όταν συζητάμε για τον οικονομικό όρο «συνολικό κρατικό χρέος». Η κυβέρνηση λοιπόν εκτός από την αγορά δανείζεται και από την κεντρική τράπεζα. Εντάξει λοιπόν τα 2/3 που τα δανείζεται από τις αγορές θα τα αποπληρώσει , το 1/3 θα το αποπληρώσει? Κατά την άποψη μου ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!!! Μα πως είμαι τόσο σίγουρος?  Γιατί για να τα αποπληρώσει και αυτά πρέπει να πάρει μέτρα τύπου Ελλάδας και να σταματήσει να «σπαταλά» χρήματα κάνοντας «παρεμβάσεις» σε διάφορα μέρη του κόσμου! Οπότε τι θα κάνει? Απλό …. Όταν σε λίγους μήνες η ανάκαμψη γίνει «στιβαρή» και η αγορά εργασίας δυναμώσει θα ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ το χρέος της έναντι της κεντρικής τράπεζας με μια μονοκονδυλιά! Τότε λόγω «δυναμικής ανάκαμψης» δεν θα έχει φόβο να «ξεφτιλιστεί» το $.
Η Ευρώπη λόγω Γερμανικής εμμονής κατά του πληθωριστικού χρήματος θα πιάσει έναν «ενδιάμεσο» σταθμό πριν αναγκαστεί να «διαγράψει» χρέη. Θα περάσει ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές χώρες ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ όπως στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με ΛΙΤΟΤΗΤΑ. Αφού γίνουν ΟΛΕΣ οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και με δεδομένο ότι το ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ θα έχει εφιαλτικά επίπεδα και η ανάπτυξη λόγω λιτότητας θα είναι αστείο θα ακολουθήσει τον Αμερικάνικο δρόμο! Πως είμαι τόσο σίγουρος? Μα ήδη η ΕΚΤ συγκεντρώνει κρατικά ομολόγα (μέσω του πακέτου των 750δις). Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταρρυθμίσεις και φτάσει ο «κόμπος στο χτένι» τότε θα διαγράψουν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ όλα τα κράτη της ευρωζώνης κάποιο κομμάτι του χρέους τους που θα το κατέχει η ΕΚΤ. Κάπως έτσι θα «κινηθεί» και η Αγγλία και η Ιαπωνία.
Ελλάδα
Χθες διάβασα ένα πετυχημένο σχόλιο του NIKDAN
Που μας λέει με λίγα λόγια ότι εάν καταφέρουμε και συγχρονιστούμε με τους υπόλοιπους της Ευρωζώνης τότε θα κάνουμε «κουρέματα» στο χρέος ΤΣΑΜΠΑ …. Χωρίς τυμπανοκρουσίες , χωρίς πτώχευση ,χωρίς δικό μας νόμισμα. Συμφωνώ αρκεί η κυβέρνηση μας να έπαιρνε και άλλα μέτρα που δεν έχουν μόνο στόχο την «εύκολη λεία» των αδυνάμων αλλά έσπαζε το στάτους την κλεπτοκρατιας και της φαυλότητας. Από εδώ και πέρα όλα είναι θέμα πιθανοτήτων που δίνει ο καθένας. Εγώ απλά θα πω ότι η κατάσταση έφτασε οριακά πολλές φορές (την γλυτώσαμε από τύχη) και ότι ο κρατικός μηχανισμός και η μισή κυβέρνηση δεν δείχνει ιδιαίτερα θερμή να κόψει τον παρασιτισμό αφού έτσι φουσκώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιδίων και των συνεταίρων τους. Περισσότερα δεν θα πω , όσοι έχουμε συμφέροντα εντός Ελλάδας δεν μας συμφέρει το τοπικό νόμισμα εκτός εάν είμαστε ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ή πουλάμε τουρισμό ή ειμαστε παράσιτα και ελπιζουμε να επιβιωσουμε έτσι. Όλοι οι άλλοι δεν έχουμε τέτοιο συμφέρον.
 
 
Χρέη κρατών
 
Και για να μην λέτε ότι όλοι είμαστε «μετά Χριστών προφήτες» …. Διαβάστε και αυτό
 
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
833 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010
17:49

 

Εαν κάνετε τον κόπο και γυρίσετε λίγο πίσω και ξαναδείτε τα τελευταία μου άρθρα θα δείτε έναν προβληματισμό για το επόμενο διάστημα.

Κύριο μέλημα μας είναι να μην πάθει ζημειά το κεφάλαιο μας και αυτό θα είναι πολύ δύσκολο το επόμενο διάστημα. Τουλάχιστον να έχουμε επενδύσει σε εμπράγματες αξίες και όχι σε 'αυλες-λογιστικές.

Οι άυλες αξίες θα εχουν σίγουρα πολυ ποιο δυσιωνο μέλλον απο τις εμπράγματες. Την επόμενη διετία αναμμενεται να έχουμε μείωση των τραπεζικων υποκαταστημάτων κατω απο το μισό ανεξαρτητως των σχημάτων που θα επικρατησουν.

 

http://jgeorgiou.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=13658&blid=115#commentsstart

παλιό μου άρθρο που το προτείνω για ανάγνωση.

και εδω η συνεχεια του!

http://jgeorgiou.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=13705&blid=115

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2130 αναγνώστες
7 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010
18:45

 

Με πολλούς στο CAPITAL παρόλο που διαβάζουμε τα δεδομένα και τις ειδήσεις «ανάποδα» τους εκτιμώ γιατί διακρίνω προσπάθεια ορθολογικής προσέγγισης των καταστάσεων.
Ένας από αυτούς λοιπόν που διαφωνώ σχεδόν πάντα μου λέει:
«Με βάση τα στοιχεία τού εξωτερικού χρέους (δημόσιο & ιδιωτικό) το μεγαλύτερο επί τού ΑΕΠ το έχει το Λουξεμβούργο (1ο) η Ιρλανδία (2η) και η Ελβετία (3η). Γερμανία 11η, ΗΠΑ 16η και Ιαπωνία 20η. Περίεργο για τις τρεις πρώτες. Έχεις καταλήξει γιατί συμβαίνει αυτό; Και τι μπορεί να σηματοδοτήσει για το μέλλον;»
Θα υπενθυμίσω ένα παλιότερο άρθρο μου που είχα αναφερθεί στο λεγόμενο «εξωτερικό χρέος».
Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος δείκτης είναι εντελώς ΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟΣ.
Να συμφωνήσω ότι πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η μόχλευση μιας οικονομίας και στο επίπεδο του κρατικού χρέους και στο επίπεδο των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για να μπορούμε να έχουμε σφαιρική εικόνα.
Να συμφωνήσω ότι πρέπει να ξέρουμε το χρέος σε ξένο νόμισμα μιας οικονομίας.  Γιατί εάν έχει κάποια χώρα χρέη σε ξένο νόμισμα τότε το «φάρμακο υποτίμηση» γίνεται δηλητήριο και «αυτοκτονία».
Αλλά τι σημασία έχει εάν τα εταιρικά ή κρατικά ομόλογα του Λουξεμβούργου τα κατέχουν οι ελάχιστοι (τυχεροί) Λουξεμβουργιανοί ή για παράδειγμα οι συγγενείς Γάλλοι? ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ ……. ΚΑΜΙΑ σημασία δεν έχει ο Όρος «εξωτερικό ή εσωτερικό χρέος» αφού είτε ο άλλος είναι συμπατριώτης είτε γείτονας είτε εχθρός θέλει να πάρει πίσω το κεφάλαιο τους συν τον τόκο.
Μια προσεκτικότερη ματιά δε , δείχνει ότι όσο ποιο ανοικτή – φιλελεύθερη και ανεπτυγμένη είναι μια οικονομία τόσο ποιο μεγάλο «εξωτερικό χρέος» έχει. Άρα κατά την άποψη μου το δείκτης δεν είναι αρνητικός αλλά ΘΕΤΙΚΟΣ και με προδιαθέτει θετικά για την συγκεκριμένη οικονομία αφού τα διεθνή κεφάλαια έχουν επενδύσει σε αυτήν και την εμπιστεύονται! Οπότε μην αναλώνεστε σε όρους που είχαν ισχύ και ουσία σε κλειστές οικονομίες προ ανοίγματος των χρηματαγορών….. τον 21ο αιώνα ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.
ΥΓ
Βλέπω συνεχώς άτομα που επειδή δεν τους συμφέρει να ομολογήσουν ότι το κρατικοδίαιτο μοντέλο ανάπτυξη ΨΟΦΗΣΕ το ρίχνουν στις κρίσεις του καπιταλισμού και λένε ότι όλες οι χώρες έχουν τα ίδια προβλήματα. Σε επόμενο άρθρο θα εξηγήσω γιατί η πατρίδα μας θα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα που θα πτωχεύσει αφού οι άλλες έχουν ΠΟΛΥ μικρότερα προβλήματα από εμάς. Μην συγκρίνουμε τώρα την Βρετανία που έχει τα ΜΙΣΑ κρατικά χρέη από Ελλάδα τώρα με το διεφθαρμένο και σπάταλο παρακράτος μας που ακόμη και σήμερα ΔΕΝ έχει αποτυπώσει όλα κρυφά χρέη του. Γι’αυτό  επειδή ήδη τα έχω αγοράζουμε τράπεζες σε λίγο καιρό στις ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ τους τιμές και όχι ψηλότερα.
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1332 αναγνώστες
4 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010
13:42

 

Οι ενέργειες και πρωτοβουλίες των ξένων πάντως αυτό καταδεικνύουν.
Π.χ. δεν δικαιολογείται οι εμμονή των Γαλλικών τραπεζών να ξεφορτώνουν ελληνικά ομόλογα στην Γαλλική Κεντρική Τράπεζα και την ίδια ώρα να δηλώνουν ότι στηρίζουν το ελληνικό χρέος.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ υλοποιούνται με στόχο οι τράπεζες να απαλλαγούν από τον ελληνικό κίνδυνο.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι Γερμανικές τράπεζες οι οποίες τόνιζαν ότι θα στηρίξουν το ελληνικό χρέος εισήλθαν και αυτές στην διαδικασία του ξεφορτώματος.
Κάτι συμβαίνει προφανώς και οι Γαλλικές τράπεζες και άλλοι θεσμικοί μειώνουν την έκθεση τους στον ελληνικό κίνδυνο.
 

www.bankingnews.gr/bank-insider/item/3586-οι-ξένοι-απέχουν-από-ελληνικά-ομόλογα-και-χα-ανησυχούν-για-την-αναδιάρθρωση-του-χρέους

 

Οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν 24 δισ στην ΕΚΤ στις 28 - Ιουνιου!!

www.bankingnews.gr/bank-insider/item/3585-οι-ελληνικές-τράπεζες-επιστρέφουν-24-δισ-στην-εκτ-για-να-τα-ξαναδανειστούν-–-τι-συμβαίνει-στο-overnight

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις