Παγκοσμια μακροοικονομια και αγορές
Οι αγορες θα ταλαιπωρουνται κοντα στα χαμηλα τους μεχρι να ξανατιμολογηθουν οι οικονομιες/νομισματα
2382 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009
12:12

Αμερική
Έστω ότι είστε τυπικός αμερικάνος με δυσκολίες στην δουλειά λόγω κρίσης , αβέβαιο μέλλον και πέρα από κάτι καταναλωτικά/κάρτες έχετε και τον βραχνά των 500.000$ δανείου που πήρατε για το σπίτι των ονείρων σας. Το σπίτι αυτό εάν το πουλήσετε θα πιάσει τα μισά , ενώ εάν οι τράπεζες αρχίσουν τις μαζικές κατασχέσεις αξίζει όσο πληρώνουν οι «παλιατζήδες» και οι εταιρίες ανακύκλωσης για τα υλικά του. Τι έκαναν οι τράπεζες εδώ και πολλούς μήνες βλέποντας το αδιέξοδο? Παγώνουν τα δάνεια και με τόκο γύρω στο 0,5% το βάζουν στην κατάψυξη. Και πως θα πάρουν τα λεφτά τους

  στο μέλλον αφού η αυτή η κρίση δεν είναι μικρή? Απλό , ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος είναι πληθωρίζοντας το χρήμα και μετατρέποντας το $ στα περίφημα ρούβλια του Γιέλτσιν του '90 , υποτιμώντας το σε σχέση με όλες τις εξαγωγικές χώρες. BRIC, JAPAN , AUSTRALIA , CANADA , OIL export countries θα δούνε τα νομίσματα τους να κάνουν άλματα έναντι του $ τα επόμενα χρονιά, ακόμη και το Ευρώ θα κινηθεί ανοδικά (σε μικρότερο βαθμό). Όλα τα εμπορεύματα θα ακριβύνουν με πρώτο και καλύτερο το πετρέλαιο που θα το δούμε την επόμενη τριετία πάνω από τα περσινά υψηλά καθώς και οι αμερικανικοί μισθοί θα ανεβαίνουν με γοργούς ρυθμούς. Αλλά γιατί?

Οι Αγγλοσάξονες είναι καπιταλιστές , ιμπεριαλιστές(όπως λένε οι αριστερόστροφοι) εδώ και πολλούς αιώνες , ξερόυν να εξάγουν κρίσεις και ξερόυν πώς να κάνουν τον υπόλοιπο κόσμο να αναλαμβάνει το βάρος των εξόδων της ανάκαμψης. Ήδη πληθωρίζουν (κόβουν και μοιράζουν ασύστολα) $ προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό. Τι θα πετύχουν?
Α) φθηνά αμερικανικά προϊόντα θα κατακλύσουν τις ξένες αγορές Β) Τα ξένα προϊόντα θα είναι ακριβά για τους Αμερικανούς
Γ) Τα ελλείμματα τους (και τα 2) θα γυρίσουν σε θετικά μετά από δεκαετίες.

Όταν η Αμερική αρχίσει να αναπτύσσεται σε υγιέστερες βάσεις και οι μισθοί/τιμές ανεβαίνουν στην Αμερική τότε ο Αμερικάνος θα θυμηθεί εκείνο το «κατεψυγμένο» δάνειο που λέγαμε στην αρχή. Θα σκεφθεί …. Ποσό χρωστάν ….500Κ , τι αξία έχουν σήμερα …την μισή και λιγότερη από τότε. Ποσό μισθό παίρνω …διπλάσιο ….τι αγοράζω με 500Κ σήμερα? Ένα ακριβό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο ή το μισό σπίτι από αυτό που κατέχω ή 2-3 ακριβά-εισαγόμενα σινιέ συνολακια για την αγαπημένη μου. Άρα??....φυσικά όχι μονό έχω την άνεση πλέον να το αποπληρώσω αλλά θα το κάνω γιατί πλέον με συμφέρει.

Ποιοι θα βγουν χαμένοι από το ρούβλο$?
ΟΛΟΙ οι δανειστές των Αμερικανών ….που δανείσαν $ με αξία και θα αποβληθούν σε ρούβλο$ ιδίας ονομαστικής αξίας. Μα θα μου πείτε …είναι τόσο απλό? …θα το αποδεχθούν αγόγγυστα?

Σίγουρα δεν είναι απλό…αλλά μην ξεχνάτε ότι ακόμη και σήμερα ..τράπουλα μοιράζει ο Ινδιάνος και οι άλλοι απλά προσπαθούν να μαντέψουν τι φύλλο τους μοίρασε!. Θα βρουν μια ευκαιρία τους επομένους μήνες και σε κάποιο γεγονός (μάλλον γαιοπολιτικο) (όχι απαραίτητα προσχεδιασμένο) θα ρίξουν λαδί στην φωτιά ..και ποιος θα καεί λέτε?? Ναι σωστά το φανταζεστε,,,,το $ και αυτοί που έχουν επενδύσει σε αμερικανικά χρεόγραφα.

Όταν λοιπόν το $ σε 5-6 χρονιά θα έχει «ξεφτιλιστεί» και οι Κινέζοι αγοράζουν φθηνά αμερικανικά προϊόντα , όταν η Ευρώπη θα κατακλιστεί από Αμερικανικά φθηνά βιομηχανικά προϊόντα τότε η κρίση στην Αμερική θα λήξει γιατί εκείνα τα παλιά κατεψυγμένα τρισεκατομμύρια $ δανείων θα έχουν ευτελή αξία και θα είναι εύκολη η αποπληρωμή τους.

Άρα , για μερικά χρονιά ακόμη μέχρι η παγκόσμια οικονομία να τιμολογήσει σωστά τα νομίσματα η κρίση θα είναι παρούσα και οδυνηρή με τις αγορές να ασθμαίνουν κοντά στα χαμηλά τους ανάλογα με τις συγκυρίες και την εναλλαγή της ψυχολογίας των επενδυτών. Όταν το $ πέσει επαρκώς η ανεργία στην Αμερική πέσει και οι αμερικανικές εξαγωγές φουντώσουν ετοιμαστείτε για μια νέα 20ετη άνοδο των αγορών όπως έγινε τις 2δεκαετιες 80’ και 90’ με αποκορύφωμα το 2000.

Αφού σκιαγράφησα πως θα κινηθεί η αμερικανική οικονομία και αγορά είναι εύκολο να «μαντέψετε» και πως θα κινηθούν οι άλλες.


ΥΓ1
Τιμή στόχος για DJ 999!! Μοναδες. Μην τρομάζετε το μετράω σε γεν ….. όταν ξεκίνησα να μετράω τον Φλεβάρη του 07 που ξεκίνησε ουσιαστικά η κρίση ήμασταν στο 138 ΓΕΝ = 1 $ και 14.400μοναδες ο DJ. Ήδη έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος του δρόμου αφού πλέον ο DJ είναι στις 8000 μονάδες περίπου και το $ λίγο πάνω από τα 90 ΓΕΝ.

ΥΓ2
Μην ξεχνάτε ότι το πετρέλαιο και λοιπά εμπορεύματα θα ακολουθήσουν αντίρροπο δρόμο από $ και τα χρηματιστήρια στην φάση της διόρθωσης θα ακολουθήσουν τον δρόμο του $....βεβαία όχι σε τέτοιο βαθμό διόρθωσης , αλλά όσο ξεφτιλίζεται το $ ξεχάστε τις bull αγορές.

ΥΓ3
Ελλάδα
Για πρώτη φορά είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρονιά θα γίνουν κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Η κατάσταση της οικονομίας είναι ποιο προβληματική διαψεύδοντας και τους πλέον καταστροφολογους και απαισιόδοξους. Το ελληνικό κράτος ξοδεύει χρήμα περισσότερο και από το Αμερικανικό που το κόβει και το μετρά πλέον σε μετρικούς τόνους αφού στο μέλλον δεν θα έχουν αξία τα μηδενικα. Η ανισσόροπα του ελληνικού κράτους έχει σύντομη ημερομηνία λήξης αφού καηκάν όλοι οι άσσοι που ειχαμε στο μανικι. Την δεκαετία του ’80 οι σοσιαλιζοντες έκοβαν χρήμα πράσινο και χρέωναν τα παιδιά μας. Την δεκαετία του ‘90 υποθήκευσαν τα ευγονία μας …και ξαναεκόψαν χρήμα (επί Σημιτη) . Την τρέχουσα δεκαετία υπερχρεώσαμε/υποθηκεύσαμε το μέλλον των δισεγγόνων μας και οι κουτόφραγκοι μας δηλώσαν μαζευτείτε για αλλιώς χρήμα τέρμα. Άρα αφού έχουμε το κοινο με τους Γερμανους ευρώ που δεν μπορούμε να το κάνουμε ρούβλι όπως οι Αμερικανοί , αφού πλέον δεν μας δανείζουν για να υπερχρεώσουμε τα τρισέγγονα μας …. Υποχρεωτικά θα γίνουμε νοικοκύρηδες θελοντας και μη.
Στην πράξη ετοιμαστείτε για μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη ΔΕΚΑΕΤΙΑ(τουλάχιστον) μέχρι το δημόσιο να ξεπουλήσει ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες του …πλην τις αυστηρά διοικητικές και οι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνουν τόσο σπάνιοι όσο και οι «βιομήχανοι-κεφαλαιοκράτες». Θα μου πείτε ότι εσείς αλλά βλέπετε να γίνονται φετος…. αλλα εγώ θα σας απαντήσω. οτι …αυτό που βλέπετε τώρα είναι το τελευταίο σπαρτάρισμα ενός κράτους υπό κατάρρευση που όταν θα προσλαμβάνει στο μέλλον δημόσιο υπάλληλο θα είναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις των 21.00.

ΥΓ4
Άντε και καλή ψήφο σε Κανά εξάμηνο περίπου γιατί παίζει σημαντικότατο ρολό να ασκήσετε το δημοκρατικό σας δικαίωμα που πάνε να μας πείσουν ότι είναι υποχρέωση. Άντε και οι σοσιαλιζοντες έχουν φίλους εξωγηινους που θα τους βοηθήσουν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Όσον αφορά τους αστικούς μύθους ότι φταίει η φοροδιαφυγή , οι πλουτοκράτες που πίνουν το αίμα και τα τσουκατοειδη των κομμάτων θα σας απαντήσω ως εξής. Έστω ότι οι φίλοι εξωγηινοι του ΓΑΠ κατέλθουν 6 μήνες νωρίτερα και μας βοηθήσουν να πιάσουμε την λαίλαπα της φοροδιαφυγής , φυλακίσουμε τους πλουσίους και τους κατάσχουμε την περιουσία τους … ακόμη και τα χρήματα που έχουν στην Ελβετία και οι τσουκατοι των κομμάτων δώσουν όλα αυτά που φάγανε. Πάλι έχουμε κάνει 1 τρυπά στο νερό…και ξέρετε γιατί? Ένας μονό από τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνει πρόωρα στην σύνταξη από τα 43 (π.χ. αξιωματικός) θα μας στοιχίζει 40 χρονιά που θα ζήσει επί 28.000 (2000ευρο σύνταξη) άρα 480.000ευρώ συν τα ιατροφαρμακευτικά και νοσοκομειακά…. Βαλτέ 1 εκατομμύριο Ευρώ περίπου και πολλαπλασιάστε το επί τους πρόωρα συνταξιοδοτηθεντες για διαφόρους λογούς που ξεπερνούν το 1εκ στην χωρά μας ….. ΝΑΙ καλά ακούσατε η συντριπτική πλειοψηφικά (άνω του 95%) των συνταξιούχων έχει βγει στην σύνταξη πριν τα 65 έτη. Άρα 1 τρις…. Ή για να είμαστε κοντύτερα στην πραγματικότητα αυτό τα 500διςΕυρώ συντάξεις/περίθαλψη για τα επόμενα χρονιά ποιος θα τα πληρώσει? Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν παράγουν τίποτε και περιμένουν από τον ασθενικό ιδιωτικό τομές να υπερφορολογηθεί και να πληρώσει τα πάντα?

ΥΓ5
Τα φαντάσματα των κακών κεφαλαιοκρατών και μεγάλων φοροφυγάδων δεν υπάρχουν και γι’αυτό δεν πιάνονται τα τελευταία 36 χρονιά παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες. Κλεφτές είμαστε όλοι μας γιατί βγαίνουμε στήνε σύνταξη όσο ποιο νωρίς μπορούμε και φοροδιαφεύγουμε όσο ποιο πολύ μπορούμε ανάλογα με τις δυνατότητες μας. Δράκοι και κακοί σε αυτό το παραμύθι δεν υπάρχουν για να τους τα πάρουμε και να σωθούμε …… γι’αυτό ανεξαρτήτως εάν αυτοί που θα βγουν θα είναι κομμουνιστές , σοσιαλιστές , φιλελεύθεροι , φασιστές ή εξωγηινοι στις επόμενες εκλογές η ΥΠΕΡδεκαετης προσαρμογή στην σκληρή πραγματικότητα είναι δεδομένη.

 

Σχόλια

15/07 12:22  urgent
Κουραστικό κείμενο. Πολύ κουραστικό, αποτρεπτικό να το ολοκληρώσω, ούτε καν τόλμησα να φτάσω στα ΥΓ
καλημέρα
15/07 13:46  favlos
καλή αρχή...
15/07 16:35  broker1
poly swstes oi apopseis soy
15/07 16:44  vagmar
Το βρισκω εξαιρετικο αυτο το αρθρο γιατι εχει λογικο ειρμο. το μονο προβλημα ειναι οτι οι αγορες δεν ακολουθουν παντα τη λογικη .ο χρονος θα δειξει.ευχαριστουμε και καλη συνεχεια φιλε.(πες μας και ενα ονομα για να σε θυμομαστε)
15/07 17:12  jgeorg
παλιο μου blog..

http://jgeorgiou.capitalblogs.gr/listArticles.asp

urgent αλλη φορα θα λεω μικρα ανεκδοτα
favlos ευρχαριστω
broker1 απο αποσταση την κατασταση για να βλεπουμε καθαρα
vagmar Οι αγορες ΠΑΝΤΑ ακολουθουν την λογικη , αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι κανοντας μια αναλυση σωστη ειναι και προσοδοφορα κερδοσκοπικα.
15/07 17:17  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε και καλορίζικον!
15/07 17:22  quant
Τι έγινε ρε συ Γεωργίου, ξέχασες τον παλιό σου κωδικό; Ή νομίζεις ότι ξέχασα το σορτάρισμα της WMT;
Αλλά πολύ το γούσταρα αυτό το "ρουβλο%body%quot; που έγραψες :)
15/07 19:47  urgent
jgeorg
καλά τα λες δεν είπα το αντίθετο και εν μέρη συμφωνώ απλά είναι κουραστικό το στήσιμο της σειράς σόρυ δηλαδή γνώμη είναι κουράστηκα από το πλάτος αυτό ήταν που με απέτρεψε να συνεχίσω όχι οι απόψεις σου
15/07 21:11  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Εγώ λέω να κάνουμε ένα πογκρόμ, κάτι σαν τον Ηρώδη, μόνο που αντί για νήπια, να πάμε να φάμε όλους τους κακομαθημένους που ζουν πάνω από τα 70 και παίρνουν συντάξεις οι αθεόφοβοι. Μετά να βάλουμε τους στρατιωτικούς και τους συναφείς να γερνούν εν υπηρεσία και να σταματήσουμε να παίρνουμε νέους(έτσι κι αλλοιώς τι τους χρειαζόμαστε?)
Προ πάντων να μην πάρουμε ποτέ πια στο Δημόσιο γιατρούς και νοσοκόμες (κι αυτούς-ές που έχουμε να τους πουλήσουμε όσο όσο στον Βγενόπουλο και τον Αποστολόπουλο. Αυτοί ξέρουν).
Αστυνομικούς επίσης δεν τους χρειαζόμαστε. Θα βάλουμε τους βλαστούς του υποκόσμου να μας φυλάνε! (Θα μας έρχεται λίγο ακριβότερα το κουστουμάκι, όπως με την υγεία αλλά δεν πειράζει)
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα φαντάσματα με τα πλαστά τιμολόγια, τα λαθραία καύσιμα κλπ και να τους αφήσουμε ανενόχλητους να μας δείχνουν τις σκαφάρες τους τα καγιέν τους και να κάνουν και τους large λογαριασμούς στα μπουζούκια κι ας δηλώνουν πως την βγάζουν τη χρονιά με 8 χιλιάρικα!
Τέλος να απαγορεύσουμε την δραστηριότητα κομμάτων σοσιαλιστικών ή και πιό αριστερών που μας χαλάνε και την αισθητική με τη φρασεολογία τους! Ας τα αναθέσουμε όλα στους Εφραίμ βρε παιδί μου.
Έτσι κι αλλοιώς ΜΑΛΑΚΕΣ είμαστε...
15/07 21:14  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
...αγαπητέμου για να μην γίνομαι άδικος: Ενώ σε πολλά από αυτά που γράφεις έχεις δίκηο, βρίσκεις τον τρόπο να το χάνεις με τις υπερβολές σου. Σαν τον Πάγγαλο π.χ
15/07 23:39  jerri
Κατ' αρχήν καλό νέο ξεκίνημα. Αρκετά μακροσκελές το κείμενο αλλά και πολύ ενδιαφέρον. Θα σταθώ σε δύο σημεία.
Υγιής ανάπτυξη για τις ΗΠΑ με "μαιμού" χρήμα... κάτι δεν μου κολλάει... Μάλλον είναι καιρός να περάσουμε στην επόμενη αυτοκρατορία...
Ο δημόσιος υπάλληλος που βγαίνει στα 43 μας κοστίζει 500000 περίπου για το υπόλοιπο της ζωής του ενώ ο Παναγής παίρνει 600000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ! μόνο από τον ΟΤΕ. Βάλε cosmote, λοιπές θυγατρικές, μπόνους, stock options...πολλαπλασίασε επί όλα τα golden boys και ξανασκέψου το...
Καλό βράδυ
16/07 00:28  Αξιόκριτος
Χαίρομαι με την επανεμφάνισή σου,
Σίγουρα έχουμε όλοι κάτι θετικό να πάρουμε από τα λεγόμενά σου.΄Ασχετα αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος μαζί σου προβληματίζεται. Αυτό και μόνο είναι θετική συνεισφορά.
16/07 09:19  jgeorg
QUANT ,,
α) η WALMART ..ειναι η μοναδικη που γκρεμιστηκε (ακομη...η κριση δεν τελειωσε)
β) Θα με θυμηθεις οταν σε 1-2 χρονια και "επισημες" πενες θα κανουν την παρομοιωση με το ρουβλι και το $

Σολων. Δεν χρειαζεται να κανουμε αυτο που λες , μπορουμε να λυσουμε το μεγαλυτερο προβλημα της οικονομιας δινοντας συνταξεις στα 65 στην συντριπτικη πλειονοτητα αντι να παιρνουν οι εξαιρεσεις στα 65. Εδω εχουμε το συστημα οτι δινουμε συνταξεις απο τα 40 ..εως τα 55 και καποιους ηλιθιους κατ'εξαιρεση λογω βλακειας τους δινουμε στα 65.

JERRI
To ψαλιδισμενο χρημα (αρεσει κυριως στους σοσιαλιζοντες) μην το υποτιμας. Κανει RESET στην οικονομια , επανατιμολογεις τα παντα και εαν εισαι σωστος βαζεις σε σωστη βαση σε μισθους , προιοντα , φορους και η οικονομια αποκτα μια ισχυρη βαση αναπτυξης σε υγειεις βασεις
16/07 09:21  jgeorg
Αξιοκριτε ... σημειωσε αυτα που λεω...και θα με θυμηθεις τα επομενα χρονια.

Δεν λεω ουτε κενοφανη ουτε τα εχω βγαλει απο το μυαλο μου. Αυτα ισχυουν εδω και χιλλιετιριδες απο τοτε που ο ανθρωπος εγινε κοινωνικο ον και θα γινουν νομοτελειακα ως νομος της φυσης.
16/07 09:29  jgeorg
Σολων κατι ακομη
Καταρχην εχω πει οτι το δημοσιο θα συρηκνωθει για να μην ταιζει τσουκατους και golden boys ... αλλα το κυριοτερο τον προνομιουχο στρατο των τεμπεληδων που ζητανε και συνταξη στα 45.

Εστω οτι το κρατος (με την ευρεια εννοια) σημερα "ταιζει" 100 golden-boys και τσουκατους με 1εκ Ευρώ/ετος. (συνολο 100εκ Ευρω) . Αυτα για τα επιδοματα/προνομια/μισθους/παροχες του αντιπαραγωγικου στρατου κατοχης που εχει εγκατασταθει στο δημοσειο (1+ εκ ατομα) ειναι τα φακελακια μιας εβδομαδας (οταν δουλευουν).
16/07 10:07  quant
Γεωργίου, υποψιάζομαι ότι στην φράση για την WMT ξέχασες ένα ΔΕΝ. Αλλά δεν πειράζει, άλλωστε άλλαξες και ψευδώνυμο για να ξεχαστούμε!
16/07 12:12  jgeorg
Κουαντ

Μαλλον μιλας για το σινιαλο που ειχα κανει τοτε σε μυημενους να μπουν λονγκ. Πες μου ποσο τυχαιο ηταν που ειναι η μοναδικη που δεν κατερευσε ... (ακομη...γιατι η κριση δεν τελειωσε... και ολες θα παρουν σειρα και θα ερθει η ωρα τους)
16/07 12:29  πλουσιος και ατιμος
Γκρίνια γκρίνια και πάλι γκρίνια.
Πως θα γίνετε πλούσιος με τέτοια γκρίνια?
Κάνετε πολλά λάθη σε αυτά που γράφετε, ατζαμής μου φαίνεστε.
16/07 12:58  Antilope
σιγά καλέ Τζωρτζ που θα σε σημειώσουμε να σε δούμε τα επόμενα χρόνια, άλλη όρεξη δεν είχαμε, τώρα ξεκοκαλίζουμε το εφάπαξ που πήραμε στα 45 και αύριο φεύγουμε για τον Α.Μαυρίκιο, χιχιχι
16/07 13:04  jgeorg
Πλουσιε και ατιμε.
Θα θελαμε να δουμε που κανουμε λαθος αλλα δεν μας φωτιζεις ιδιαιτερα.

Αντιλοπη
Ξερω καποια μαμα , που πηρε συνταξη (πληρη) στα 38 πριν λιγα χρονια. Να μην σω που τα μαθηματικα ποσο λεει οτι θα μας στοιχισει. Η συγκεκριμενη μεγαλωσε τα 2 παιδια της ... (αυτα δεν πατανε σπιτι πλεον ουτε για φαι) και για να τα βγαλει περα με την ανια της εχει παει και Μαυρικιο και σε πολλα αλλα εξωτικα μερη.
16/07 13:12  Antilope
εγώ σαν έξυπνη, ανεξάρτητη και καλοστεκούμενη αντιλόπη που είμαι δεν βαριέμαι ποτέ τριγυρνώντας στους Αη Μαυρίκιους και στα Κάπο Βέρντια, ειδικά όταν τα έξοδα τα κάνουν καποιοι Πλούσιοι, αλλά όχι άτιμοι, χιχι
16/07 13:14  πλουσιος και ατιμος
Αν σας έλεγα που τα λέτε Λάθος τότε θα ήμασταν όλοι πλούσιοι.
Η παρακάτω ανάλυση είναι δικιά σας? Σαν να τα είχατε κάνει λίγο σαλάτα. Το γυρίσατε τώρα σε αναλύσεις τις παγκόσμιας μακροοικονομίας?

14/6/2007 13:47 από jgoergiou
700εκ€ ανεκτελεστο 300εκ€ χρέη 200εκ€ Αστακος 64εκ€ απο άυξηση και 213εκ μετοχές Εαν πουληθεί ο Αστακός 200εκ€ , 50εκ€ απο αυξηση θα μειωθεί ο δανεισμός στα 50εκ€ , με 700εκ€ ανεκτέλεστο και 14εκ€ κεφάλαιο κίνησης...ποσο θα την αγόραζε ενας στρατηγικός???...ΧΧΜΜ...1€/μετοχη επι 212εκ =212εκ€ κεφαλαιοποιηση ...χμμ... καπου γύρω στο 1€ ..εξαρτάται απο τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο (τις πιστώτριες τράπεζες) . Μην ξεχνάτε ο μεγαλύτερος μέτοχος είμαστε εμείς οι μικρούληδες κερδοσκόποι!
16/07 13:36  Antilope
Ξέρετε πο το έχει το πουλί του ο Αστακός?
16/07 13:57  jgeorg
Πλουσιε και ατιμε ... επειδη ξερω ποιος εισαι.

Πραγματι το εχω γραψει και ειναι ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟ. Η Αεγεκ μολις "χαρισε" την περιουσια της στις τραπεζες λιγους μηνες αργοτερα ειπα οτι δεν αξιζει πλεον "δεκαρα τσακιστη" και ειχα δωσε τοτε τιμη στοχο τα 0.2Ε μετο ζορι (τα ειχα πει το 2007 οταν κωλοβαραγε στα 0,55). Σου εχω νεα εκτιμηση για ΑΕΓΕΚ αφου σου αρεσει ... επειδη πολλα χαρτια τα εχει ακομη η μαριδα ... η ΑΕΓΕΚ παρολο το REVERSE ΣΠΛΙΤ ενα προς καποιο τεραστιο νουμερο που δεν το συγκρατησα θα ξαναπεσει κατω απο το ευρω θα ξανα-ξανα-ξανα κανει ΑΜΚ (3η κατα σειρα) και τοτε εαν θεωρησουν οτι η εταιρια μπορει να ορθοποδησει και οτι τα πηραν τα χαρτια τσαμπα απο τους βλακες ... τοτε υπαρχουν πιθανοτητες να δουν οι μετοχοι χαρα.

Συνεισφορα απο εμενα αφου μιλας για μυστικα πλουτισμου
16/07 14:00  jgeorg
Αφησατε την στοιχηματζιδικη σεντρικ που θα δεκαπλασιαζε πριν λιγους μηνες αφου ο ροδολφος θα χαριζε χρημα σε μαριδαιους και ασχοληστε με την ΑΕΓΕΚ. Αυτο ειναι πολυ ξεφτιλα ... μου θυμισε την Βυσση που αντι για Καλιφορνια φετος θα κανει συναυλια στην Σαλαμινα.
16/07 14:11  Ορφανη..στους 5 δρομ
Εγω που ειμαι μια ορφανη...στους 5 δρομους και καταχρεωμενη, εχω ελπιδα να πληθωριστει το χρεος μου,..."η θα βρεθω ορφανη στους 55 δρομους (της Νεας Υορκης)????????
16/07 14:14  Ορφανη..στους 5 δρομ
16 |7 |2009 13:06
Ακυρώθηκε η συναυλία της Α. Βίσση στο Ηρώδειο

Ακυρώθηκε, καθώς δεν βρέθηκαν χορηγοί, οι συναυλίες που επρόκειτο να δώσει η Αννα Βίσση στο Ηρώδειο, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει την πραγματοποίηση των συναυλιών, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ωστόσο, η διοργανώτρια ΕΛΕΠΑΠ αποφάσισε να τις ακυρώσει λόγω καθώς δεν βρέθηκαν χορηγίες για την κάλυψη των εξόδων.
16/07 14:23  πλουσιος και ατιμος
Έχει Σαλαμίνα η Κάλιφόρνια ή η Καλιφόρνια έχει Ηρώδειο ή το Ηρώδειο μετακόμησε στην Σαλαμίνα?
Με μπερδέψατε τώρα.
16/07 14:29  jgeorg
Χεχε... εισαστε ο γνωστος με τα 4 πληκρολογια.

Χαιρομαι ιδιαιτερα που σας ενοχλει το αρθρο μου και δειχνετε τον εκνευρισμο σας. Αυτες ειναι οι αγορες , καποιοι παιζουν ζαρια και παρακαλανε για καμια πληροφορια που θα μειωσει την χασουρα και καποιοι αλλοι μπορουν να αντιληφθουν την κατευθυνση της αγορας και κανουν μπανια στην θαλασσα και διακοπες.
16/07 14:40  πλουσιος και ατιμος
Έχετε κανένα χαρτί να μας πομπάρετε, να γλύψουμε και εμείς κανένα κοκκαλάκι?
Πούλησα κάτι GS προχθές στα 146 δολλάρια και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Να τα φέρω στην Ελλάδα ή να τα αφήσω στο εξωτερικό?
16/07 14:59  πλουσιος και ατιμος
Έχω και μπόλικα MS. Τι να τα κάνω αυτά? Να τα δώσω ή μήπως να περιμένω πότε θα δώσει σύσταση buy η Meredith Whitney?
Τι λέτε? Έχετε κάτι να μου προτείνετε ή να ρωτήσω τον κύριο Πετούση?
16/07 15:18  Ορφανη..στους 5 δρομ
πλουσιος και ατιμος ]
Εγω η ερημη παντως οταν πουλαω λαχεια εξω απο τη Wall Street (Και πουλαω πολλα τον τελευταιο χρονο, ολοι οι χρηματιστες λαχεια αγοραζουν)με τα κερδη μου οπως μου εχει πει ο Hi Five αγοραζω AMD
16/07 17:04  jgeorg
Νομιζα οτι ασχολησαι μονο ΠΕΤΖΚ και οσες ειναι τουλαχιστον 99% κατω απο τα υψηλα τους. Με εκπλησεις ... γιατι εδωσα 999 τιμη στοχο για DJ και τωρα πρεπει να αναθεωρησω 0,999 αφου ασχολησαι εσυ ...
16/07 17:31  πλουσιος και ατιμος
Για DOW δεν ανησυχώ. 3300 με 3400 τουλάχιστον, παρα κάτω δεν πάει με τίποτα.
Πάρτε και εσείς ένα λαχείο από την Ορφανή μήπως κερδίσετε τον πρώτο λαχνό και ηρεμήσετε. Θα κάνετε ένα ψυχικό σε μια φτωχιά κοπέλλα.
Είστε πολύ άγριο αγόρι. Τι φταίει?
16/07 17:40  jgeorg
Ειχα παρει μερικα κομματια απο αυτα που προτεινες την προηγουμενη διετια ...και οσο τα βλεπω να θαλασσοδερνονται στο -99% και βαλε απο τα υψηλα ... δεν μου πεφτει η πιεση και ο εκνευρισμος. Ειμαι σιγουρος οτι συμπασχεις.
16/07 18:24  Ορφανη..στους 5 δρομ
Πετζετακια μου τα φορτωσε η Αντιλοπη στο 0,51
Αλλα κανω μουαγιεν και εχω κατεβασει τη ΜΤΚ στο 0,46
Τι λες να τα κρατησω "η να τα σκοτωσω, γιατι λενε οτι θα κλεισει η εταιρεια.

Με νευριαζει μονο που αυτη η τσαχπινα η Αντιλοπη τα ειχε παρει στο 0,17 και μου τα φορτωσε με 200% κερδος.
16/07 18:30  jgeorg
Με τον τζιρο που κανει μονο με τηλεφωνικο ραντευου και μεσιτη μπορεις να κανεις συναλλαγεις και να απαλλαγεις απο την χασουρα. Οποτε μην την πολυπιστευεις την αντιλοπη τι λεει. Εμενα η Αντιλοπη παντως μου ελεγε μολις επανηλθε στην διαπραγματευση ...οτι αγορασε ολα τα λεφτα της την 1η περα γυρω στο 1,3 ...και τις επομενες ημερες που επεφτε συνεχως αγοραζε με το ημερησιο χαρτζηλικη του καλου της. Οποτε θυμισε της...οτι η ποιο χαμηλη τιμη που αγορασε ηταν στο 1,17 ... οχι το 0,17. Αλλα...τωρα που ο θυμαμαι ...εκανε και κατι κερδοφορες συναλλαγες το Σαββατοκυριακο ...τις οποιες πραγματι... δεν τις εχω παρακολουθησει.
16/07 18:34  jgeorg
παντως χαιρομαι που μου θυμιζεις τα παλια ... σε παρακολουθουσαμε στενα τοτε στην αρχη της κρισης γιατι αναρωτιομασταν με ποια σειρα θα καταρεουν οι μετοχες. Οπου λιβανιζες επεφτε συρμα ...και τις επομενες ημερες την εστελναν αδιαβαστη. Εαν θελεις αυλα για μουαγεν ... να σου κανω δωρο ... ειμαι της αρχης μηδεν επι μηδεν = μηδεν οποτε... να σπαταλαμε μελανι στο ρεπορτ που τις αναφερει γιατι ετσι και αλλιως μονο συμβολαιογραφικα μπορουμε να τις διωξουμε πλεον
16/07 18:39  πορτοφολας
Πεστα jgeorg
Να αγιασει το στομα σου
Ετσι παρεσυρε και εμενα με αυτα που εγραφε, οπως και πολλους αλλους, και φορτωθηκα το σαπακι στο 1,10

Στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα, αφου δεν σε ακουγα τοτε καλα να παθω
16/07 18:47  Ορφανη..στους 5 δρομ
Τι να απαντησεις σε εναν πορτοφολα...
πορτοφολας της πλακας εισαι...αφου σου φορτωσαν πετζ στο 1,10

jgeorg
Βρε αγριο αγορι απο το καπιταλ βλεπεις τον ογκο στον πετζετακι
εναμιση εκατομμυριο κομματια εχει κανει το τελευταιο 20ημερα
Αν εισαι φτωχος να σου χαρισω μια δωρεαν συνδρομη μονοπολυ 'η Ζτρεηντ(με τα κερδη μου απο τα λαχεια) να βλεπεις λαιβ τη συνεδριαση, και ολα τα στοιχεια γιατι ξανοιγεσαι και φαινεται οτι δεν το κατεχεις το αθλημα.
16/07 19:01  jgeorg
Δεν το ηξερα οτι ο ΠΕΤΖΚ εχει ξεφυγει απο τα στενα ορια της ελληνικης αγορας και διαπραγματευεται σε ολα τα μεγαλα χρηματηστηρια. Εκτος εννοεις τα πακετακια που πουλαει το δεξι στο αριστερο και τουμπαλιν. Συμβολαιογραφο και μεσιτη βρηκες? ... να τα πουλησεις τωρα στο -99% απο τα υψηλα του που ειναι ευκαιρια?
16/07 19:02  jgeorg
Αλλα ξεχασα...εσυ τις μετοχες που ειναι στο -99% απο τα υψηλα τους τις θεωρεις ευκαριες για μουαγεν.
16/07 19:16  jgeorg
Αχχχ... βασ.αν.α που εχεις.
Ολες τις μετοχες να τις χειριζεσαι οπως ξερεις... μολις ξεκινα ο καθοδικος κυκλος...ξεκινα να τις λιβανιζεις και να τις "αγοραζεις" ... μετα απο 1 χρονο στο -99% να κανεις μουαγεν ... και μετα να μας λες οτι τις πηρες στα 17 λεπτα και τις πουλησες στα διπλα βγαζοντας κερδος. Βεβαια... μετα απο αυτην την ανακοινωση σιγουρευομαστε οτι η μετοχη σε λιγους ή πολλους μηνες θα ειναι εκτος ταμπλω λογω πτωχευσης.

16/07 19:34  Ορφανη..στους 5 δρομ
Καλε πορτοφολα ...αφου κανω βιζιτες, ξεσκεπαστη ειμαι.

Ουτε την ορφανια μου δεν σεβαστηκατε...
Παω να ακουσω τα αγαπημενα μου τραγουδια

http://www.youtube.com/watch?v=QufMKojSh2c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Wa28wwGezPE&feature=related

16/07 21:03  jgeorg
ΑΑΑ...και μια σημειωση ακομη επειδη διαβασα την αλματωδη αυξηση των κρουσματων Η1Ν1 στην Βρετανια και τις ανησυχιες για το επερχομενο φθινοπωρο μεχρι να εμβολιαστουμε ... ισως ακομη και η γριπη ειναι η αφορμη για καψιμο του $ εαν τους βολεψει εκεινη την στιγμη
16/07 21:28  jgeorg
Αφου ειστε ηδη πλουσιος ... ρευστοποιστε τα χαρτια σας ...και αντε φατε τα στα μποζουκια.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
33 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις