Παγκοσμια μακροοικονομια και αγορές
Το ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο να επιτύχει
1522 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009
12:13

 

Το ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο να επιτύχει
 
Παρόλο που δεν είμαι κολλημένος ΠΑΣΟΚος(αηδιάζω ακόμη και με την ιδέα) και δεν θα κάνω (μάλλον) τον κόπο να πάω να το ψηφίσω νομίζω ότι θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές.
 
Όχι , όχι … δεν έχω ψευδαισθήσεις δεν είναι ούτε καταλληλότερος ούτε ικανότερος ούτε εξυπνότερος ούτε έχει καλύτερη ιδεολογία ή επιτελείο.
 
Απλά έφτασε ο κόμπος στο κτένι και πλέον πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση/μέτρο ο νέος ΥΠΟΙΚ θα πάει να πάρει έγκριση. Εν ολίγης πρέπει οποιοδήποτε μέτρο να
α) μειώνει τα έξοδα του δημοσίου και να ελαφρύνει το ασφαλιστικό
β) να φέρνει περισσότερα έσοδα στο δημόσιο ταμείο
γ) να διορθώνει στρεβλώσεις και τις ενδημικές «πατέντες» στην αγορά.
 
Οποίο από αυτά δεν έχει τέτοιου είδους κατεύθυνση και δεν συμβαδίζει με ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις δεν θα γίνεται αποδεκτό και οι Δανειστές μας θα πάρουν πράσινο φως για «σφυροκόπημα» εκτοξεύοντας τα spread σε επίπεδα τριτοκοσμικής χωράς όπως πριν από 9μηνες.
 
Μα θα μου πείτε ο ΓΑΠ είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάρει σκληρά μετρά , κοίταξε τι λέει για το ΧΑ , φορολογία κερδών , φορολόγηση «πλουτοκρατίας» κτλ.
 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ όπως και η πράσινη ανάπτυξη που μας φουμάρει. Η λύση είναι μια …. Θα παρακαλεί τους «πλουτοκράτες» να μην βγάλουν τα κέρδη και τις δουλειές εκτός ΕΛΛΑΔΑΣ και θα τους δώσει διέξοδο να μην υπερφορολογηθούν με κάποιο τρόπο. Όταν ακούτε φορολογία εναντία στην πλουτοκρατία να ξέρετε ότι στοχεύει στην πλατιά μάζα των μικρομεσαίων στην πραγματικότητα. Γιατί η πραγματικότητα είναι απλή …. ο πλούσιος εάν τον «στριμώξεις» φορολογικά , βάζει 5 δικηγόρους και 5 λογιστές και του φτιάχνουν 10 εταιρίες σε χώρες με χαμηλή φορολόγηση και μεταφέρει τα κέρδη του εκεί. Ο μέσος Έλληνας όμως δεν έχει τέτοια μέσα .
 
Για πρώτη φορά υστέρα από πολλά χρονιά βλέπω ότι θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και ότι ο ΚΚ μπορεί να ασχολιόταν περισσότερο με το SONY PSP από την διακυβέρνηση αλλά έκανε 1 καλό φέτος τον Σεπτέμβρη. Βρήκε με επιτηδευμένη ειλικρίνεια και είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα χρειαστούν θυσίες. Οι ιθαγενείς το «έπιασαν το υπονοούμενο» και ο ΓΑΠ πλέον μπορεί με σοσιαλιστική ρητορική και δεξιά πολιτική να συμμαζέψει το άμοιρο τούτο κράτος.
 
ΥΓ
Από πολλούς πλέον ψυθιρίζεται ότι το ΛΑ.ΟΣ. από «περιθωριακό-λαϊκίστικο» κόμμα θα εξελιχθεί σε ρυθμιστή στο μέλλον λόγω ανεπαρκείας των άλλων κομμάτων. Που αλλού να πάει ο κόσμος … στο ΚΚΕ που έχει αποτυχημένη ιδεολογία του 19ου αιώνα και είναι το μοναδικό στην Ευρώπη(με προτυπο την Β.ΚΟΡΕΑ & ΚΟΥΒΑ)  ή από τον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ που τσακώνονται οι φατρίες των αναρχοκομμουνιστων με τους "συνετούς" προοδευτικούς που κλεινουν πονηρα το ματι στο ΠΑΣΟΚ?
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

11/09 15:19  nhad
Κανένας δεν είναι καταδικασμένος να επιτύχει. Μπορεί μια χαρά να αποτύχει, και μάλιστα οικτρά. Δηλαδή πχ η ΝΔ αν παρέμενε, θα πετύχαινε; Σύμφωνα με τα επιχειρήματά σου, χωρίς αμφιβολία. Μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Σύριζα; Επίσης.
11/09 19:20  jgeorg
Η δικια μου αποψη ειναι οτι οι καιροι αλλαζουν , δεν θα τα καταφερουν γιατι ειναι ικανοι ... απλα θα αναγκαστουν λογω συνθηκων
11/09 20:11  jgeorg
Π.Α.Σ.Ο.Κ.
Πατερα Αναπαυσου Συνεχιζω Ολικη Καταστροφη

μου το στειλανε πριν 1 λεπτο σε πμ
10/02 11:53  cornelsen
jgeorg Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά αλλά νομίζω πως βλέπουμε τα ίδια πράγματα όσον αφορά την πολιτική http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=21772&blid=95

Κοίταξε αμοιβές στο σχόλιό μου για αμοιβές στο http://viliardos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=22631&pg=10000#comment164887
Ίσως (ΚΑΙ) εκεί βρίσκεται μεγάλο μέρος τής "μαύρης τρύπας".
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
44 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις