Παγκοσμια μακροοικονομια και αγορές
Ο σακάτης..........
1421 αναγνώστες
Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010
09:31

 

Η ελληνική οικονομία είναι σαν τον οδηγό που γυρνούσε πίσω συστηματικά μεθυσμένος στο σπίτι του για 30 χρόνια (από το 1980 που είχαμε 25% του ΑΕΠ χρέος , μόνιμα ανέβηκε γύρω στο 100% και δεν έπεσε ποτέ).
Κάποια στιγμή επειδή οι καλοί του φίλοι δεν τον γύρισαν σπίτι , κάποια στιγμή είχε πιει λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο , κάποια στιγμή επειδή ένας σκύλος περνούσε απέναντι στον δρόμο ήρθε η κακιά στιγμή και καρφώθηκε πάνω στην μάντρα κάνοντας το αυτοκίνητο σμπαράλια και τραυματίστηκε σοβαρά αφού ποτέ μα ποτέ δεν φορούσε ζώνη ασφάλειας.
Έρχεται το νοσοκομειακό τον βγάζει έξω από το αυτοκίνητο σακατεμένο και τον πάει στο κοντινότερο νοσοκομείο.
 
Έλληνας Αριστερομυαλος δημόσιος υπάλληλος γιατρός πάνω από τον σακατεμένο που κοντεύει να στερέψει από αίμα :
Φταίει η καταναλωτική κοινωνία , το αμερικανικό πρότυπο , ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός. Αφού το μυρίζω… έχει πιει αγγλοσαξονικό ουίσκι , οι σατανάδες πίσω από όλα τα κακά. Ο αξονικός δεν δουλεύει για να ξέρουμε που έχει πάθει ζημία εκτός από τα εξωτερικά τραύματα αλλά τι να το κάνεις , άλλωστε εγώ κάνω υπερβολικές εφημερίες και δεν πληρώνομαι αναλόγως και εάν δεν μου χάλασαν την ησυχία θα κοιμόμουν στο ράντζο η θα το είχα σκάσει . Αναμασώντας όλα τα παραπάνω ο ασθενής θα έχει βέβαιη κατάληξη.
 
Ο σακάτης είναι η ελληνική οικονομία και την απέραντη μπαρουφολογια-αμπελοφιλοσοφία την κάνουν το 99% των Ελλήνων. Μα ειναι ο Ελληνας τόσο βλάκας και μπαρουφολογει αντι να κανει το αυτονοητο? Οχι απλα κουτοπονηρος αφου ετσι νομιζει οτι αποπροσανατολιζει το κοινό από τις δικές του ευθύνες. Τα πράγματα είναι απλά , όταν έρχεται ο σακάτης με το αίμα να αναβλύζει από παντού καταρχήν του κλείνεις τις πληγές και τον ακρωτηριάζεις όπου είναι απαραίτητο!  Κατά την άποψη μου η μονή λύση είναι ο ακρωτηριασμός του κράτους.
 Και για να μιλήσουμε για την παγκόσμια οικονομία η πραγματική θεραπεία ανεξαρτήτως αγορών θα έρθει με το ανακάτεμα της τράπουλας στα νομίσματα. Δεν μπορεί η Κινά να εξάγει προϊόντα που το μεταφορικό κόστος είναι μεγαλύτερο από την αξία του προϊόντος. Οι Αμερικάνοι και το G20 που ζητιάνε ανατίμηση του ΓΟΥΑΝ κατά 40% έχουν απολυτό δίκιο. Μόνο έτσι ο πρωτόγεννης & δευτερογενής της βόρειας Αμερικής και Ευρώπης θα ορθοποδήσει. Κάλος ο τριτογενής αλλά γιγάντιες οικονομικές οντότητες της τάξεως των ΕΕ , ΗΠΑ δεν μπορούν επιβιώσουν χωρίς ισχυρό πρωτόγεννη και δευτερογενή τομέα.
 
Όσον αφορά την Ελλάδα εάν κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις την επόμενη δεκαετία λίγο θα πέσει το δικό μας βιοτικό επίπεδο , λίγο θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο των ανταγωνιστών Τουρκία/Βουλγαρία/κτλ θα επέλθει η πολυπόθητη οικονομική ισορροπία στην γειτονιά μας.
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

08/04 09:45  Λουκρητια
Αταφο πτωμα,αγαπητε,η Ελλαδα.Τετελεσται,παπαλα,φινιτο!
08/04 09:53  jgeorg
Αφου δεν ριχνουμε ελεγχομενα το βιωτικο μας επιπεδο και το ΑΕΠ θα γινει κατακλυσμιαια και μη ελεγχομενα.

Πρεπει για αρχη ολα τα μη απαραιτητα ή ανταπαραγωγικα κομματια του δημοσιου τομέα πρεπει να κλεισουν. Εγω πιστευω οτι με τετοια κριση να αποδεχεται ο Ελληνας να μπαινει μέσα ο ΟΣΕ 3εκ ευρω την ημέρα σημαινει οτι δεν εχουμε ιδεα για το που παει η κατασταση.
08/04 19:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δε μου αρέσει αυτή η μη πολιτικώς ορθή άποψις. Θα έλεγον λοιπόν ότι η Ελλάς είναι απλώς οργανισμός με ειδικάς ανάγκας...

:)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις