Παγκοσμια μακροοικονομια και αγορές
Την Κυριακή συνέφαγα με έναν από τους πρωτοστατούσες αγανακτισμένους
1211 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011
12:02

 

 

Μπορεί να βλέπω τις αδυναμίες του μνημονίου αλλά δεν μπορώ να ακούω και ελαφρότητες από κρατικοδίαιτους που ανησυχούν για την κουτάλα.
 
Μετά το φαί που το πληρώσαμε 280ευρω για 4 ζευγάρια με 8 μικρα παιδιά μας έπιασε η ανάγκη για αμπελοκενοφιλοσοφια. Ρε παιδιά λέω , αγανακτισμένοι ξε αγανακτισμένοι τα 280ευρω για μετριότατο φαί σε Greek-tavernα τα δώσαμε! Πετάγεται ο οριτζιναλ αγανακτισμένος της παρέας που κάθε βράδυ είναι πλατεία και μου λέει , άστα αυτά το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό γιατί υπογράψαμε κρυφά και δανειακή σύμβαση που έχει καταχρηστικούς όρους και ο είπε κάποιος συνταγματολόγος που δεν τον θυμάμαι.
 
Αρπάζω το μπαλάκι της συζήτησης γιατί σκέφτηκα ότι με τόσους αγανακτισμένους κάποιος πρέπει να κάνει τον συνήγορο του διαβόλου !
 
-Τον Κασιμάτη εννοείς που ήταν σύμβουλος του Ανδρέα δώστα όλα και των Παπανδρεκων αναθεωρήσεων του συντάγματος.
- Ναι μου λέει , άσε τις ντρίπλες , έχει καταχρηστικούς όρους και είναι αντισυνταγματικό
- Μάλιστα λέω , ωραία και εγώ με αυτά που άκουσα αντισυνταγματικό μου φαίνεται!
- Ειδές , άρα έχουμε δίκιο να φωνάζουμε , πρέπει η κυβέρνηση να μας ακούσει και να το καταγγείλει
- Ωραία , θα τους πούμε ότι δεν γουστάρουμε την δανειακή σύμβαση και δεν αναγνωρίζουμε την υπογραφή μας. Θα τους δώσουμε και τα 55δις που μας έδωσαν αυτούς τους 12 μήνες και θα τους στείλουμε αδιάβαστους. Συμφωνώ , ψιλά έχετε να δώσετε για να τους διώξουμε?
- Τι ψιλά …. Δεν θα τους δώσουμε λεφτά , δεν έχουμε άρα δεν δίνουμε , όταν μπορέσουμε!
- ΑΑΑΑ , στα ομολόγα που είναι ελληνικού δικαίου βγάζεις ότι νόμο γουστάρεις και δεν δίνεις δεκάρα τσακιστή. Σε αυτά που είναι διακρατικές συμβάσεις και εφαρμόζεται ξένο δίκαιο πρέπει να κάνεις ότι πει ο ξένος δικαστής. Πείτε λοιπόν ότι κατά τύχη πέφτουμε σε φιλέλληνα δικαστή , τι θα αποφασίσει? Ότι έχουμε δίκιο ότι είναι καταχρηστικό και να κρατήσουμε και τα λεφτά των ευρωπαιων φορολογουμενων? Η καλύτερη δυνατή απόφαση που μπορούμε να αναμένουμε είναι ότι έχουμε δίκιο και έχουμε δικαίωμα να δώσουμε πίσω τα λεφτά και να υπαναχωρήσουμε της αντισυνταγματικής σύμβασης!
- Τι είναι αυτά που λες! Θα μας τα δώσουν οι Άραβες ή οι Κινέζοι!!!
- Ωραία , φερτέ μου εδώ κάποιον να μας ταΐζει τσάμπα και θα κατέβω και εγώ σαν αγανακτισμένος κάτω!

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις